Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle bir düğün salonunda verilen konferansa ilahiyatçı yazar, emekli vaiz Mustafa Akgül konuşmacı olarak katıldı.

Akgül, ailede huzurun önemine işaret ederek, "Bu günkü ülkelerin, memleketlerin, toplumların en büyük tehlikesi nedir dersek, çoğunuz deprem, yangın, sel felaketleri dersiniz. Bu felaketlerin yaralarını üç beş senede çözebilirsiniz. Oysa en büyük tehlike yuvalardaki huzursuzluklar neticesinde boşanmaların artmasıdır" diye konuştu. 

Evlilik öncesi eşlerin birbirini tanıması, ailelerin rızasının da alınmasını tavsiye eden Akgül, dinleyicilere şu tavsiyelerde bulundu: "Eşlerinizin sizlere Allah'ın bir hediyesi olduğunu düşünün. Eşlerinizin hatalarını, eksikliklerini başkalarına anlatmayınız. Kayınvalideniz ve kayınpederlerinizi kendi anneniz babanız gibi düşünerek saygılı olun ki aileler kaynaşsın huzurlu, mutlu yuvalar oluşsun. Ailedeki en büyük huzursuzlukların sebeplerinden biri de eşler arasındaki cinsel ihmaller. Erkek de kadın da eşini cinsel yönden ihmal etmemeli, yatakların, odaların ayrıldığı evlerde mutluluk olamaz."

Konferansı, İlçe Müftüsü İsa Sağlam, İl Müftüsü Vekili Arif Aydınlı, Saraydüzü İlçe Müftüsü Hasan Kılıç, İl Genel Meclisi Üyesi Hüseyin Coşar, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş dinledi.

 
Editör: Vitrin Haber