Boyabat Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda düzenlenen toplantıda, Sinop Valisi Hasan İpek, iş dünyasının söz konusu teşviklerden faydalanmasını istediklerini söyledi.

Devletin vatandaşının daha çok kazanç sağlamasını ve mutlu olmasını hedeflediğini ifade eden İpek, "Teşvikler bunun için. Eğer ki bu bilgilendirme programında kafanıza takılan sorular olduğunda sizler ya da muhasebecileriniz, İŞKUR temsilciliklerimizden ayrıntılı bilgiler alabilir. İnşallah devletimizin teşvikleriyle, sizlerin gayretleriyle işsizliği çözeceğiz. " dedi.

Sinop İŞKUR İl Müdürlüğü Teknik Birimlerden Sorumlu Şube Müdürü Ercan Karabacakoğlu, devletle işverenin dayanışma içinde çalışarak istihdamı artırıcı ve işsizliği önleyici tedbirleri birlikte alacağını ifade etti.

Karabacakoğlu, ilave sistem teşviği konusunda bilgiler vererek, "İşçi sayısına bakılmaksızın 2017 yılındaki işçi sayısı ortalamasına ilave aldığı her işçi için 2020 yılına kadar 12 ayla 18 ay arasında teşvikten faydalanacak. Bir senden, bir benden teşviği ise 2017 yılında ortalama işçi sayısı 1 ile 3 arasında imalat sektöründeki iş yerlerini kapsamaktadır. 2017 yılında 1 ile 3 arasında işçi çalıştıran iş yerleri, 2018 yılında ilave olarak alacakları 2 işçiye kadar işçilerin 1 ay maaşını sigorta pirim ve diğer giderlerini işveren, bir ay da aynı masrafları devlet ödeyecek. Bu uygulamalarla hem işverenlerimize katkı hem de işsiz vatandaşlarımıza iş imkanı sağlamayı hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.

Toplantıya Boyabat Kaymakamı Fatih Aksoy, Saraydüzü Kaymakamı Muhammed Serkan Şahin, Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, İŞKUR Sinop İl Müdürü Asaf Çalışır, AK Parti İlçe Başkanı Ferhat Yıldız, oda başkanları ve iş adamları katıldı. 
Editör: Vitrin Haber