Memur-Sen Boyabat Temsilcisi Osman Özkan, Suriye'nin Halep kentindeki saldırılar karşısında dünyanın sessiz kalmasına tepki gösterdi.

Özkan, bazı sendika üyeleriyle Beyazıt Camii önünde yaptığı basın açıklamasında, Halep kentindeki saldırıları kınadı.

Suriye'de, dünyanın gözü önünde sistematik bir katliam gerçekleştirildiğini ve uluslararası kamuoyunun bu duruma sessiz kaldığını belirten Özkan, "Özellikle de Halep, son dönemde Esed rejimi ve Rus güçlerince havadan ve karadan gece-gündüz bombalanıyor. Şehirde gıda malzemeleri tükenmiş, sağlık sistemi çökmüş, binlerce insan hayatını kaybetmiş ve yüz binlerce insan yerinden edilmiştir." dedi.

Özkan, şunları kaydetti:

"Silahlı kuvvetleriyle bomba yağdırıp ülkeleri işgal ederken, sivil kuruluşlarıyla yetimler üzerinden bir nevi köle devşiriyorlar. Batı merkezli çoğu yardım kuruluşu, güç temerküzünün bir aracı iken, aynı zamanda köhne düzenin taşıyıcı aparatları olmaktan başka anlamları yok. Bu sistem tam da 'kuzu postu giymiş kurt' deyimiyle açıklanabilir ancak. Maalesef hakikat bu. Bunu hiç unutmayalım. Hazreti İbrahim'in ateşine su taşıyan karıncanın iradesine sahip olmak gerekiyor. Bu ateş uzak değil. Bu ateş bizim evimizin içinde yanıyor. Yetimin yüzünü güldüremeyen bir ümmetin yüzü gülmez. Gelin, bir el de biz olalım. Fert, fert insanlarımızı uyandırma vazifesini hep birlikte üstlenelim."

Özkan, vatandaşları, 'Halep'e Yol Açın' kampanyasına destek olmaya davet etti.

Basın açıklamasının ardından Halep'te hayatını kaybedenler için dua edildi.
Editör: Vitrin Haber