Boyabat Belediyesinin ilçe genelinde, sağlık, eğitim, spor, ulaşım, alt ve üst yapı gibi çeşitli alanlarda gerçekleştirdiği yenileme çalışmaları ilçenin çehresini değiştirdi.

İlçede birçok yeni projenin hayata geçirildiğini ifade eden Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, "Boyabat bizimle birlikte çok büyük değişim ve dönüşüm hamleleri yaşıyor. Boyabat'ta değişim bizimle başladı. Bu değişimi her alanda ilçemizin her mahallesinde her sokağında görmek mümkün. Bu değişim ve gelişim atağı, yenilenen caddeleri, parkları, kültür merkezi, meydan projesi, Kolaz Çayı Islahı ve diğer yatırımlar ile devam ediyor. Proje çalışmaları tamamlanan, Çocukistan, Mezarlık Müdürlüğü, Erenlik Parkı Şehir Gözlem Merkezi, dere ıslah çalışmaları, yürüyüş yolları ve ışıklandırma çalışmalarının tamamlanması ile birlikte Boyabat değişimi fazlasıyla yaşayacak ve tüm güzelliği ile cazibe merkezine dönüştürülerek turizmin hizmetine sunulacak” dedi. 

MEYDAN PROJESİ DEVAM EDİYOR
Boyabat Belediyesinin ilçede hayata geçirmek için çalışma başlattığı Meydan projesi devam ediyor.
Toplam 10 bin metrekare alan üzerine kurulacak olan ve içerisinde Kaymakamlık, Belediye, Meydan, Ticari alanlar, Çocuk oyun alanları ve Otoparkın hizmet vereceği Boyabat Meydan projesinin temeli geçen ay içerisinde atılmıştı. Yapımı hızla devam eden proje kapsamında 10 bin metrekarelik alanda zemin ve temel atma çalışmaları tamamlandıktan sonra, Boyabat Belediyesi Hizmet Binası inşaatına başlandı.
Çalışmalar hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, meydan projesi yapımı tamamlanması ile birlikte ilçenin çehresinin değişeceğini ifade etti. Çakıcı; “Boyabat eski otogar mevkiinde hayata geçirilen projenin mimari yapısı ile de bölgede örnek bir yapı olacak. İlçemizin tarihi ve doğal güzellikleri ile sosyal ve kültürel değerlerini ön plana çıkarmak için ne gerekiyorsa yapacağız. Boyabat tarihi yapıları ile turizmi kenti, modern yapıları ile de marka şehir olacak. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın" diye konuştu.
Editör: Vitrin Haber