Boyabat’a kazandırılacak olan Gençlik Merkezinin inşaat çalışmaları devam ediyor. İlçede gençlerin vakitlerinin büyük kısmını geçirebileceği gençlik merkezinin Ekim ayı içerisinde tamamlanarak hizmete açılması bekleniyor.

Esentepe Mahallesi Şehit Ersoy Gürsu Anadolu Lisesi (ŞEGAL) yanı Şehit Emin Erdoğan Caddesi üzerinde yer alan iki katlı binanın kaba inşaatı tamamlandı.
İç alanda ise çalışmalar devam ediyor. 671,69 m2 büyüklüğünde kapalı alana sahip gençlik merkezinin inşaatına 2014 yılında başlanıldı.

Gençlerin boş zamanlarını sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerle değerlendirmek, bilgi ve becerilerine geliştirmek amacıyla temeli atılan “Gençlik Merkezi”nin Ekim ayı içerisinde hizmete gireceğini ifade eden Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı; "Boyabat gençliğinin sosyal ve kültürel yaşantısına yön verecek olan Gençlik Merkezinde çalışmalar hızla sürüyor. İnşallah Ekim ayı içerisinde tamamlanarak gençlerimizin hizmetine sunulacaktır” dedi. 

Yıl boyunca gençlere, sosyal, kültürel ve spor gibi farklı alanlarda hizmet verecek olan Gençlik Merkezinin içerisinde; Dans, folklor salonu, müzik işliği, bilgisayar işliği, resim, plastik sanatlar, el işi, kütüphane, zeka oyunları, öğretmenler odası, dinlenme salonları bulunuyor.
 
Editör: Vitrin Haber