Ayancık ilçesine bağlı Davutlu köyünde kesim ve kamyon nakliyatçılığı yapan Recep Öztürk açıklamasında, Davutlu köyünün tek geçim kaynağı olan orman kesim işçiliği için köylünün yıllar önce kooperatifleştiğini ve Türkeli orman işletme müdürlüğünün belirlediği program dahilinde dedelerinden kalma bu mesleği icra ettiklerini söyledi.

Köy olarak Ayancık ilçesine bağlı olduklarını ve orman olarak da Türkeli orman işletme müdürlüğüne bağlı olduklarını kaydeden Öztürk, bu durumun kendilerine sıkıntı verdiğini dile getirdi.

Recep Öztürk açıklamasını şöyle sürdürdü: "Köyümüzün Ayancık ilçemize bağlı olması ormanımızın Türkeli ilçemize bağlı olmasından kaynaklı bizlere üvey evlat muamelesi yapılıyor.
Yaklaşık iki aydır aktif olarak orman işinde çalışmamız, üretim yapmamız gerekir iken, 40 kişi kesim işçiliği yapacak olan köylülerimiz ve 15 kamyoncu esnafımız iş alamayıp yatmak zorunda bırakılmışlardır.
Tek geçim kaynağımız orman işçiliği yapmaktır. Böyle giderse bizlerde köyleri bırakıp şehirde geçim mücadelesi vermek zorunda kalacağız. Devletimiz şehirde zor geçinen vatandaşa kırsal kalkınma desteği adı altında projeler üretmeye çalışırken, Türkeli orman işletme müdürlüğü köylüye kesim fiyatını yeterli vermeyip bizleri sıkıntı içerisinde bırakmaktadır. Bizler de kesim, sürütme, nakliye yaparak ekonomiye katkı sağlamış ve KDV üretiyor olacağız.

Geçimimizi sağlamamız için yetkililerin bizlere yardımcı olmaları gerekiyor. Konu ile ilgili Türkeli kaymakamlığı ve Orman işletme müdürlüğünden duyarlılık bekliyoruz" 
Editör: Vitrin Haber