Türkeli Belediyesinde gerçekleştirilen toplu iş sözleşmesi sonrasında açıklamada bulunan Türkeli Belediye Başkanı Halil Dilek Özcan; "Gerek işçilerimizle, gerekse sendika yetkilileriyle yapılan istişareler sonucu bir mutabakata vardık. Günümüzde işçinin, memurun en muzdarip olduğu konu, aldığı maaşın yetersizliği. Bende bir işçi çocuğuyum, bunun iyi kötü ne olduğunu bilirim. Biz de Türkeli Belediyesi olarak en iyi şekilde çalışan personellerimize emeklerinin karşılığını vermek suretiyle mücadele veriyoruz. Zamanı gelmiştir, zemin oluşmuştur” dedi

YÜZDE 18 ZAM, SOSYAL HAKLARDA İYİLEŞTİRME
2018 yılının Haziran ayı itibariyle işçilerin maaşlarına şuana kadar aldıklarının yüzde 18 üzerinde zam uygulanacağını belirten Başkan Özcan sözlerine şöyle devam etti; “Aynı zamanda sosyal haklarda da iyileştirmeler, artışlar yaptık. Hayırlı olsun". 

Daha sonra konuşan Belediye İş Sendikası Karabük Şubesi Başkanı Hüseyin Doğan ise, "Sendikamız ve Türkeli Belediyemiz arasında devam eden toplu sözleşme görüşmeleri, bugün Türkeli Belediyesi'nde basının huzurunda törenle imzalanmıştır. Belediye-İş Sendikası Karabük Şubesi olarak bu toplu iş sözleşmesini iyi bir şekilde bitiren Belediye Başkanımız Halil Dilek Özcan'a, işçilerimiz ve sendikamız adına teşekkürlerimizi sunuyoruz. Ayrıca, sözleşme heyetinde yer alan ve katkısı olan daire müdürlerimize, MİS Mahalli İdareler İşverenleri Sendikası yetkililerine teşekkür ediyor, sözleşmemizin belediyemize, üyelerimize ve sendikamıza hayırlı olmasını diler, saygılar sunarız" diye konuştu.

turkelihaber.com
 
Editör: Vitrin Haber