Ayancık Belediyesi, kâğıt israfını önlemek, çevreci belediyeciliğinin gereği ve evrakların uzun ömürlü saklanabilmesi için dijital arşiv programına geçiyor. 

Ayancık Belediyesi başlatacağı uygulama ile Belediyeye yeni gelen ve arşivdeki bütün evraklar, taranarak bilgisayar ortamına aktarılacak. Belediye çalışanlarına hayat geçirilmesi planlanan uygulama ile ilgili firma yetkilisinden dijital arşiv ve e-imza semineri verildi.  Belediye meclis toplantı salonunda gerçekleştirilen seminere Belediye Başkan Yardımcısı, Birim Müdürleri ve çalışanları katılırken, izlenmesi gereken süreç hakkında katılımcılara bilgiler verildi ve gelen sorularda yine firma yetkilisi tarafından cevaplandı. Ayancık Belediyesi Bilgi işlem servisinden alınan bilgiye göre, ilçe halkına daha iyi hizmet verebilmek adına bilgisayarların bakım, onarım ve değişikliklerin yapıldığı, akıllı koridor tarayıcı sistemlerini hizmete geçildiği, belediye web sitemizin yenileme çalışmalarında sona gelindiğini, belediye web sitesi üzerinden artık kredi kartı ile borç sorgulamasının yapılacağı bilgisi verildi.

Konuyla ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Ayhan Ergün, "Modern belediyecilik hizmetlerinde önemli bir atılım olan bu sistemle birlikte evrakta tahribat, değişme, kaybolma gibi olumsuzluklar ortadan kalkacak. Kamu kaynaklarının etkin ve verimli kullanılması, hesap verebilirlik ve şeffaflık anlayışı çerçevesinde, bundan sonraki süreçte de kurum içi ve kurum dışı tüm yazışmalar elektronik ortamda e-imza ile yapılacaktır. Belediyemizdeki tüm birimlerde uygulanan dijital arşivleme sistemiyle istenilen her belge anında bulunarak işleme alınacak ve vatandaşlarımız bekletilmeden işlemleri tamamlanacaktır'' diye konuştu. 
Editör: Vitrin Haber