Ayancık Belediye Başkanı Ayhan Ergün, ilçede yapılması planlanan ve şu an itibariyle devam eden projelerle ilgili Ankara’da çeşitli görüşmelerde bulundu.

TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı AK Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy, Ayancık Belediye Başkanı Ayhan Ergün, Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı ve Saraydüzü Belediye Başkanı Hasan Peker, Ankara'da bir araya gelerek bakanlıklar ve genel müdürlükler nezdinde temaslarda bulundular. 
 Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu'na, İller Bankası Genel Müdürü Mehmet Turgut Dedeoğlu ve Karayolları Genel Müdür M. Cahit Turan’ı makamlarında ziyaret eden heyet projelendirilen bazı yatırımlar için yüz yüze görüşüp bilgi verdiler. Ankara programlarında AK Parti İstanbul Milletvekili Sinoplu eski paşa Şirin Ünal’ı da ziyarette bulundular.

Belediye Başkanları ilçelerde devam eden projelere destek için gittikleri Ankara’ya ziyaretlerinde Türkiye Büyük Millet Meclisi Kulisinde Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Sayın Bülent Arınç ile bir araya gelerek sohbet etme imkânı buldu. Ardından Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile ayaküstü görüşerek bakanlıklar düzeyinde olan yatırımlar hakkında bilgiler alarak söz konusu yatırımların ilçelere kazandırılması için destek istediler.  
Ankara’da yapılan görüşmeler hakkında açıklama yapan Ayancık Belediye Başkanı Ayhan Ergün; “2015 yatırımları kapsamında Orman ve Su İşleri Bakanlığında; kent ormanının geliştirilmesi ve orman sanayi müzesinin ilçemize kazandırılması, İller Bankası Genel Müdürlüğünde; pazaryeri kredisi ve hibe malzeme desteği, Karayolları Genel Müdürlüğünde; Ayancık-Sakız arası yol yapım çalışmalarının hızlandırılması, Gençlik ve Spor Bakanımız ile yapımı planlanan yüzme havuzu gibi birçok konuda önemli görüşmeler yaptık.  Sayın Milletvekilimiz Mehmet Ersoy, ilçemiz de gerçekleştirmeyi amaçladığımız bazı projelerimize takibi ve desteklenmesi hususunda yakın ilgi ve alaka gösterdi. Şahsının nezdinde bakanlıklar ve genel müdürlükler düzeyinde yoğun bir ziyaret trafiği gerçekleştirdik. Yapmış olduğumuz görüşmelerde desteklerini esirgemeyen Ak Parti Sinop Milletvekili ve TBMM İçişleri Komisyon Başkanı Sayın Mehmet Ersoy sahsım ve halkım adına teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: Vitrin Haber