Ayancık ilçesinde cadde ve sokaklarda gerçekleştirilen taş parke çalışmalarında bu yıl hedef 40 bin metrekare. Yollarda gerçekleştirilen alt ve üst yapı çalışmalarının son hızla devam ettiği ilçede, belediye tarafından hummalı bir çalışma sürdürülüyor. 


Konuyla ilgili bilgi veren Ayancık Belediye Başkanı Ayhan Ergün, Ayancık'ın alt ve üst yapısıyla örnek bir kent haline geldiğini söyledi. Bu kapsamda taş parke çalışmalarının da sürdüğünü kaydeden Ayhan Ergün; "Ayancık Belediyesi olarak 2012 yılında ilçe genelinde acil şekilde bozuk olan yollarımızın yapımı ile ilgili 40 bin metrekarelik taş parke ihalesi gerçekleştirdik. İşçilik dahil olarak yaklaşık 800 bin TL artı KDV'lik bir ihale oldu. 

Yalı Mahallesi'nin bozuk yolları  arasında yer alan Hamam Sokak,  Yeni Sokak, Hacı Ahmetefendi Sokak, yine Şevki Şentürk Caddesi'nin belli kısımları başta olmak üzere, Çayiçi Mahallesi'nde sanayiye giden çayiçi yan yol, yine Beşiktaş Mahallesi'nde Selvi Sokak, Cevizli Mahallesi'nde ihtiyacı olan Sarıoğlu Sokak başta olmak üzere Çıvgın Caddesi'nin devamı, yine Cami Sokak, dere kenarında yer alan büyük ana caddemiz bu yıl taş parkeye kavuşmuş olacak. Bu yönüyle hummalı bir çalışma var. Taş Parke çalışmasını ilk etapta sanayiye giden yol güzergahında başlattık. Akabinde diğer caddelerimize girmiş olacağız. Belediye olarak bu kapsamda bir çalışma yaparak en fazla sıkıntı çekilen caddelerimizin üst yapı yatırımları başta olmak üzere, bu caddelerimizin alt yapı çalışmalarını da sürdürüyoruz. Yağmur suyu kanalları ve içme suyu borularının değişmesi gereken yerlerde, revizyon yapıyoruz. Yine kanalizasyonla ilgili sıkıntı yaşanan yollarımızda da hatları değiştirerek bir bakıma kalıcı bir yatırım yapıyoruz. Sürekli yap-bozlara dönen yollardan ziyade, evladiyelik olsun istiyoruz. Ayancık halkı her şeyin en iyisine layık olduğu gibi, yol konusunda yazın tozdan, kışın çamurdan uzak bir kente kavuşsun istiyoruz. Bu kapsamda hiç bir fedakarlıktan kaçınmıyoruz. Ümit ediyorum ki belediye olarak bu yıl ve önümüzdeki yıl itibariyle bir çok yolumuzun üst ve alt yapı problemini çözmüş olacağız. Bu çalışmamızla ilgili hedefimiz ise sonbahara gelmeden 40 bin metrekarelik taş parke çalışmamızı sonlandırmak. İnanıyorum ki Ayancık yolları, alt ve üst yapısı ile örnek bir kent olacaktır" dedi.

Editör: Vitrin Haber