Erfelek ilçesinde, yöresel ürün satan bazı kadın esnafların ilçe meydanında toplanarak, mevcut pazar yerinin değiştirilmesi yönündeki eylemine Belediye Başkanı Muzaffer Şimşek sert yanıt verdi. Birçok vatandaşın da kendisine pazar yerinin değişmemesi için imzalı dilekçeyle başvurduğunu anımsatan Şimşek; "Kimsenin ilçemizde kamu düzeninin bozmaya hakkı yok. Üç-beş tane bayan için biz o bölgedeki tüm vatandaşlarımızı karşımıza alamayız" ifadelerini kullandı. 

KADINLARIMIZI BİRİLERİ PROVOKE ETTİ
Geçen hafta kadınların düzenlediği eylem hakkında konuşan Belediye Başkanı Muzaffer Şimşek; "Köy pazarı yıllardır 75. yıl meydanındaydı. Daha sonra Erfelek gelişti, çay yatağının üzerine köy pazarı yapıldı ve yıllardır bu alanda yıllardır hizmet veriyor. Tabi Devlet Su İşleri (DSİ) aşırı sel durumunda ilçe merkezine zararı olacağından bu alanı kaldırdı ve tahkimat çalışmaları sürüyor. Bizde belediye olarak köyden gelen vatandaşlarımızı mağdur etmemek için yaklaşık 20 metre ileriye, düğün salonumuzun olduğu tarafa, üzeri kapalı, kışın yağmurdan, soğuktan etkilenmeyecek şekilde güzel bir pazar yaptık ve hizmete girdi. Yaklaşık 1,5-2 yıl sonra bazı kadınlarımızı birileri tahrik ederek, pazarın aşağıya getirilmesini istediler. Bu kadınlarımızın bazıları aşağıda yapılan pazar yerini sanki köy ürünleri pazarı yapılıyormuş gibi yanlış bir bilgiyle, oraya taşınmak istediklerini duydum. Halbuki ben defalarca söyledim, kestane pazarının oraya yapılan ve 15-20 güne açılacak olan pazar yerine biz aşağıdaki sebze pazarını alacağız ve boşalan alanı otopark yapacağız" dedi. 

TOPLUMUN HUZURUNU BOZMAYA HAKLARI YOK
Yapılan eylemin tersine bir çok vatandaşın da kendisine pazar yerinin değişmemesi için imzalı dilekçeyle başvurduğunu anımsatan Şimşek; "Esnafın imza toplayarak kendilerine iletilen ve 'Dereboyu Caddesi üzerindeki bulunan yöresel köy pazarının yerinin değiştirilmemesinin istendiği dilekçeyi okuyan Başkan Muzaffer Şimşek, "60 tane imzalı dilekçeyle bana müracaat ettiler. Şimdi bu olayı kaşıyan, tahrik eden provokatörlere soruyorum. Erfelek yıllardan beri hizmete susamış bir ilçe. 9 yıldan bu yana Erfelek'te alt ve üst yapıda bir çok yenilikler yapıldı. Biz ufku değil, ufkun ötesini gören insanlarız. Zabıta arkadaşlarıma talimat verdim. 'Burada öncülük yapan ve istemeyen bayanlara sebze pazarında istedikleri yerde yer gösterin' dedim. Yer gösterdiler. 3. gün tekrar yukarıya döndüler. Çünkü burada alış-veriş yapamadılar. Bunu tahrik etmeye, toplumda huzuru bozmaya kimsenin hakkı yoktur. Erfelek halkı yıllardan bu yana barış ve kardeşlik içerisinde yaşamıştır. 

KOLLUK KUVVETLERİ GEREKENİ YAPAR
Üç beş kişiye biz burada hiç bir şekilde kamu düzenini bozmayız. Sakın ola ki kimsenin tahrikine uymasınlar. Biz toplumumuzun ihtiyaçlarını biliyoruz ve ona göre hizmet vermeye devam ediyoruz. Üç tane beş tane bayan için biz o bölgedeki tüm vatandaşlarımızı karşımıza almamız mümkün değil. Ayrıca tahrik edenlere şunu söylüyorum; Hiç kimsenin bu ülkenin kamu düzenini bozmaya hakkı yoktur. Eğer bozarlarsa, kolluk kuvvetlerimiz gerekli inceleme ve soruşturmayı yapacaktır. Bundan sonra başlarına gelecek sıkıntılardan da kendileri sorumlu olacaktır."
Editör: Vitrin Haber