Karadeniz Sahil yolu kapsamında yapımı Cengiz inşaat tarafından gerçekleştirilen yolun Gerze Girişindeki çökmeler sonrası Belediye Başkanı Belovacıklı, yaşananlardan Şirketi ve Karayolları Bölge Müdürlüğünü sorumlu tuttu.

Karadeniz Sahil yolu kapsamında yapımı Cengiz inşaat tarafından gerçekleştirilen yolda bir kaç ay gibi kısa bir süre içerisinde çökmelerin yaşanması vatandaşlar tarafından büyük bir tepkiye sebep olmuştu. 2014 takvimi içerisinde yapımı gerçekleşen yolun yağış nedeni ile çökmesinin ardından büyük bir ihmalsizliğin yaşandığını dile getiren Belediye Başkanı Belovacıklı, Cengiz İnşaat, Karayolları Bölge Müdürlüğü ve Kontrolcü Firmayı suçlayarak "Bir Belediye Başkanı ve Bir Gerzeli olarak hakkımı helal etmiyorum" dedi.

Yolun yapımından önce bizzat bakana mektup yazarak teknik anlamda bu yolda çökmeler yaşanacağına yönelik uyarılarda bulunduğunu belirten Belovacıklı, uyarılarının dikkate alınmadığını bunun yanı sıra ciddi manada israf ve ihmalkarlığın meydana geldiği yolla alakalı Belediyenin suçlanmasına tepki gösterdi.

Cengiz inşaatının çöken yolun teslimini gayri ahlaki bir şekilde tam anlamıyla tamamlanmadan gerçekleştirdiğinden yakınan Belovacıklı, bu teslimatı kabul etmediğini ve bu yaşanan sorumsuzluğun hesabını hukuki yollarla soracağını kaydetti.

Editör: Vitrin Haber