Erfelek ilçesinde, yöresel ürün satan bazı kadın esnafların ilçe meydanında toplanarak, mevcut pazar yerinin değiştirilmesi yönündeki eylem ardından tartışmalar sürüyor. Eylem ardından Belediye Başkanı Muzaffer Şimşek, birçok vatandaşın da kendisine pazar yerinin değişmemesi için imzalı dilekçeyle başvurduğunu anımsatarak; "Kimsenin ilçemizde kamu düzeninin bozmaya hakkı yok. Eğer bozarlarsa, kolluk kuvvetlerimiz gerekli inceleme ve soruşturmayı yapacaktır. Bundan sonra başlarına gelecek sıkıntılardan da kendileri sorumlu olacaktır" demişti.

İlçede tartışmalara yol açacak konuya Erfelek Ziraat Odası Başkanı Ali Koca'da yaptığı açıklamayla müdahil oldu. Ali Koca yaptığı açıklamada, konunun bir an önce çözülmesini istedi.
Köylerden gelen pazarcıları da ziyaret eden Ali Koca açıklamasında şu ifadelere yer verdi; "Erfelek Belediye Başkanı Muzaffer Şimşek'in yaptığı basın açıklamasında, mevcut pazar yerinin değiştirilmesi konusunda talepte bulunan, köylerinde yetiştirdikleri ürünleri yöresel pazarda satmaya çalışan çiftçi kadınlara yönelik, 'Üç beş tane bayan için biz o bölgedeki tüm vatandaşlarımızı karşımıza alamayız' ifadelerinin kulanmış ve kadınların hak arama taleplerinde ısrarcı olmaları durumunda 'Ülkenin kamu düzeninin bozulacağı ve kolluk kuvvetleri marifetiyle müdahale edileceğini, bundan sonra başlarına gelecek sıkıntılardan da kendileri sorumlu olacaktır' demiştir.

 Ailelerine ve ilçe ekonomisine katkı sağlamaya çalışan bin bir zorlukla ürün yetiştirip pazara getiren, elleri öpülesi köylü kadınlarımıza başkanımızın bu sözleri sarf etmesi ne bir başkana, ne bir eğitimciye ne mensubu bulunduğu partinin dünya görüşüne ne de Mustafa Kemal Atatürk’ün 'Köylü Milletin Efendisidir' sözü ile bağdaşmadığı gibi, kullanılan tehdit dili maksadını aşmış ve toplumda rahatsızlık oluşturmuştur.
 Belediye Başkanı Muzaffer Şimşek’in maksadını aşan bu ifadeleri düzelteceğini ve köylü, yerli diye ayrım yapmadan soruna kalıcı çözüm getireceğini umut ediyoruz.
Erfelek Ziraat Odası Başkanlığı olarak tüm köylü ve çiftçilerimizin hak ve menfaatlerinin korunması noktasında yanlarında olduğumuzu kamuoyuna saygı ile duyururuz" dedi.
Editör: Vitrin Haber