Durağan Belediye Başkanı Ahmet Kılıçaslan, belediye personeli ile istişare toplantısında bir araya geldi. 

Çalışmalar hakkında bilgilendirmeler yapan Başkan Kılıçaslan, birim amirlerinin ve personelin sorunları dinledi. 
Birlik ve beraberlik için de bir çalışma ortamı sağlayarak Durağan halkına hizmet edeceklerini ifade eden Durağan Belediye Başkanı Ahmet Kılıçaslan; “Halkla hep iç içe çalıştık. Bu nedenle hiçbir zaman hizmet ettiğimiz kitleyle de çalışan arkadaşlarımızla da bir sorunumuz olmadı. Kişilerle uğraşmak gibi bir düşüncemiz yok. Asıl olarak her zaman hizmeti ön planda tuttuk. Durağan’da daha yapılacak birçok hizmetler ve işler var. Onları zamanla sizlerle görüşerek, istişare ederek gerekeni yapacağız. Ama bugüne kadar yapılan işlerde tabi ki sizlerin de çok ciddi katkılarınız var. Öncelikle ben, bütün yönetici arkadaşlardan işçi arkadaşlarımıza kadar herkese ayrı ayrı teşekkür ediyor ve Allah razı olsun diyorum. Bundan sonrada bu güzel hizmetleri muhakkak artarak devam ettireceğiz. İnsanların beklenti düzeyleri arttı. Önceden belki bir çöp temizliği, asfalt, kilitli taş yapımı ile yetiniliyordu ama şimdi insanlar park bahçe istiyor, kültürel ve sosyal faaliyetler istiyor. Belediyecilik mantığı da her geçen gün değişiyor. Bu noktada Başbakanımız da 'Ben sadece kilitli taş yapan, asfalt yapan belediye başkanı istemiyorum. Ne istiyorum? Halkın ihtiyaçları neyse onu tespit eden, onu projelendiren, onu yatırım olarak halkın hizmetine sunan bir belediye başkanı istiyorum' diyor. Bizde bu prensip çerçevesinde hep beraber inşallah güzel projeler gerçekleştireceğiz" dedi.

DÜSTURUMUZ HALKA HİZMET HAKKA HİZMETTİR
Belediye Başkanının seçilerek geldiğine dikkat çekerek, bir kişinin yanlış tavrı belediye başkanının tavrı gibi algılanacağını belirten Başkan Kılıçaslan; “Burada ast olan halkımıza hizmettir. Belediye gibi kurumlar halkla çok iç içe olan kurumlardır. Burada bizim düsturumuz önemli. Gelen insanın talebi yapılabilir olmayabilir, ama sizin gösterdiğiniz tavır çok önemli. Usûl insanı haklıyken haksız konuma düşürebilir. Onun için usûl hatası yapmayalım. Gelen insanı ayağa kalkarak karşılayıp, oturtmak, çay ikram etmek, ondan sonrada talebi dinlemek, oluyorsa yapmak olmuyorsa da nedenini izah etmemiz lazım. Çünkü biz halkımızın verdiği vergilerle maaşımızı alıyoruz, bizim patronumuz onlar. Bir iş yerinde patron neyse, elemanı ona nasıl saygı duyuyorsa bizimde öyle olmamız lazım. Burası gibi bütün kamu kurumu çalışanları halkın verdiği vergilerle maaşını alıyor. Onun için asıl olan halktır. Biz vekiliz, biz onların hizmetinde bulunan insanlarız” diye konuştu.

ÇÖZÜM ODAKLI İŞ ANLAYIŞI
Çözüm odaklı iş anlayışı ile çalışılmasını gerektiğini belirten Durağan Belediye Başkanı Ahmet Kılıçaslan; “Kendimi ya da çalışma arkadaşlarımı zorda bırakmam. Mevzuatsız, kanunsuz bir şeye de sürüklemem. Bu sebeple çözüm odaklı bir yaklaşım istiyorum. Aldığımız parayı helal ettirmek istiyorsak, rızkımızı helal ettirmek istiyorsak, işimizi iyi yapmamız lazım. Siz işinizi iyi yaparsanız önce Allah katında, sonrada insanların, amirlerin, çalışanın ve herkesin katında yeriniz farklı oluyor. Bununda kıvancı ve hazzı hiçbir şeyle ölçülmez. Bu sebeple çözüm odaklı yaklaşalım, elimizden geldiğince yorulma pahasına da olsa, çözüm üretme yollarını arayalım. Görevimizi en iyi şekilde yaparak rızkımızı helal temin edelim. Yani kısaca işimizi iyi yaptığımızda insanların duasını alacağımızı ve işin ecrini alacağımızı, işi yapamadığımız zamanda vebalini alacağımızı unutmayalım. Vatandaş geldiğinde, vatandaşımız sizden önce geldiyse bu kabul edilemez. Biz buranın bir anlamda dükkân sahibiyiz. Dükkânı açacağız ki müşteriyi bekleyeceğiz. Bu konularda da herkes dikkatli olsun. Biz burada bir anlamda tüm kamu kurumlarını da temsil ediyoruz. Acil bir durumda bizim her şeyimizle müdahalemiz gerekir. Benim de telefonum 24 saat açık olur. Her zaman acil bir konuda hiç çekinmeden arayabilirsiniz” dedi.

 
Editör: Vitrin Haber