Ayancık Belediye Başkanı Ayhan Ergün, İlçede bir dönem cezaevi olarak kullanılan ve şimdilerde kültür sitesi olarak hizmet vermek üzere restorasyon çalışmaları devam eden binanın, bazı art niyetli kesimler tarafından kilise olarak kullanılacağı yönünde provakatif paylaşımlar yaptığını söyledi.

Ergün; “2017 yılından itibaren yapım süreci başlatılan bina önümüzdeki aylarda projesi tamamlanarak İlçemizin Turizmine, halkımıza ve misafirlerimize Kültür Sitesi olarak hizmet vermeye devam edecektir. Yani bu yapı Kilise olarak değil Kültür sitesi olarak hizmet vermek üzere restore edilmektedir” dedi.

BÖLGEDE YÜRÜTÜLEN ÇALIŞMA, MAKSATLI OLARAK ELEŞTİRİ KONUSU HALİNE GETİRİLMİŞTİR
Kişisel sosyal paylaşım hesabı üzerinden bir açıklama yapan Ayancık Belediye Başkanı Ayhan Ergün, 19. Yüzyılda bir dönem kilise olarak kullanılan ancak Cumhuriyet döneminde cezaevi olarak hizmet veren binada yürütülen restorasyon çalışmalarının belirli kesimler tarafından maksatlı bir şekilde eleştiri konusu haline getirildiğini söyledi. Ergün; “İlçemiz yalı mahallesi Gazhane Caddesi üzerinde bulunan 19.yy da Osmanlı döneminde O dönemin idarecilerinden izinli bir şekilde kilise olarak inşa edilen ancak Cumhuriyet döneminde uzun yıllar ilçemizde cezaevi olarak kullanılan tarihi yapının restorasyon çalışmaları Sosyal medyada bazı kimseler tarafından maksatlı olarak eleştiri konusu haline getirilmiştir.

Bahse konu tarihi yapı 19.yy da Osmanlı döneminde Rum Ortodoks Kilisesi olarak yapılmış, 1942 yılından itibaren 90’lı yıllara kadar çoğumuzun da bildiği gibi cezaevi olarak hizmet vermiştir. 07.01.2000 tarihinde Samsun Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından da tarihi yapı olarak tescil edilmiş olup, koruma altına alınmıştır.

Son Osmanlı Dönemine ait Anıtsal yapı örneklerinden olan bu tarihi bina; Maliye Bakanlığı’nın 02.03.2005 tarih ve 8418 sayılı yazısı ile Adalet Bakanlığı’na olan tahsis kaldırılarak, Kültür Sitesi olarak yapılmak kaydıyla Belediye Başkanlığımıza tahsisine karar verilmiştir. Bunun üzerine belediyemiz Kültür Sitesi yapımı amacıyla restorasyon projesi hazırlatmış ve Samsun Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kuruluna sunarak, aslına uygun restorasyon projesi olarak onay alınıp 2017 yılından itibaren yapım süreci başlatılmış ve önümüzdeki aylarda da proje tamamlanarak İlçemizin Turizmine, halkımıza ve misafirlerimize Kültür Sitesi olarak hizmet vermeye devam edecektir. Yani bu yapı Kilise olarak değil Kültür sitesi olarak hizmet vermek üzere restore edilmektedir” dedi. 



BU ART NİYETLİ KİŞİLER AMAÇLARINA ULAŞAMAYACAK
Yaymaya çalıştıkları mesnetsiz haberlerle, hedef oluşturma çabasında olan bu kişilerin, hedef aldıkları siyasi kesimleri, gerçekleştirdikleri karalama girişimleri ile yıpratma girişimlerinin asla sonuç bulmayacağının altını çizen Ayancık Belediye Başkanı Ayhan Ergün, bu kişileri önce Allah'a sonrada vatandaşların vicdanına havale ettiğini söyledi.

Ergün; “Bu yapının restorasyonu ile ilgili sosyal medya hesaplarından birtakım çarpık anlayışlı ve zihniyet bozukluğu olan şahıslar, bir yıldır devam eden restorasyon çalışmalarını yeni fark etmiş gibi ve sanki buraya kilise açılıyormuş gibi, yada eski cezaevi kiliseye döndürülüyormuş gibi halkımızı yanıltma, yönlendirme, idaremize karşı kışkırtma, provoke etme girişimleri ile şahısları ve kurumlarımızı yıpratma amacını gütmektedirler. Bu kişi ve kişiler kendileri Sinoplu olmadıkları halde sanki bu toplumun geçmişinde varlarmış gibi davranıp, insanlarımızın arasına fitne sokma, provokasyon üreterek kişilerin ve grupların arasını açma amaçlı beyan ve davranışlarını hiç bir zaman bu güne kadar eksik etmediler.

Bu şahıs ve bunun zihniyetindekiler Sapık anlayışları ile kendilerini eskinin Milli Görüşçüsü, dünün Has Particisi, ve Bugünün AK Partilisi görünümleri ile bunları her konuda ulema zanneden uzantıları, hiç bir zaman AK Parti ve AK Partili siyasetçilerin, belediye başkanlarının, milletvekillerinin haricinde başka bir parti, belediye başkanı ve milletvekilini eleştirdiklerini ne herhangi bir ortamda nede sosyal medya çöplüklerinde görülmemiştir. Bu kişiler bu çöplüklerinden olmadık iftiralar atarak, kişileri zan altında bırakma, itibarsızlaştırma, konjoktürel duruma göre kamuoyu oluşturarak hedef yaptıkları kişileri yıpratma taktiklerini hastalıklı beyinleri ile başaracaklarını zanneden zavallı kişilerdir.

Kendilerini dini hassasiyetleri ile hareket ettiklerini öne sürerek asıl amaçlarını gizleme, önümüzdeki yakın seçim dönemlerini de göz önünde bulundurarak daha önce defalarca denedikleri Sinop siyasetinde yer edinme gayretleri boşa çıktığı için siyasi ve ticari emellerine engel gördükleri kişileri ve onların bağlı oldukları kurumları hedef yapma gayretleri hiç bir zaman sona ermeyecek olan bu kişi ve kişileri önce Allah'a sonrada halkımızın vicdanına havale ediyorum” diye konuştu.
 
Editör: Vitrin Haber