Ayancık Belediye Başkanı Ayhan Ergün beraberindeki AK Parti İlçe Başkanı Yılmaz Özünlü, Durağan Belediye Başkanı Ahmet Kılıçaslan, Saraydüzü Belediye Başkanı Hasan Peker ve İmar Şehircilik Müdürü Ayhan Arabacı ile birlikte Orman Genel Müdür Yardımcısı Ali Şahin ve Orman Genel Müdür Yardımcısı Halil Coşkun ile DSİ Genel Müdür Yardımcısı Yakup Başoğlu'nu makamlarında ziyaret etti.

Gerçekleştirilen ziyaretler hakkında bilgi veren Ayancık Belediye Başkanı Ayhan Ergün, her iki ziyarette de ilgili müdürlüklerin ilçede yapmayı planladığı projeler hakkında fikir alış verişinde bulunduklarını belirtti. Ergün; “Orman Genel Müdür Yardımcılarımızdan ilçemizde ki mevcut Kent Ormanı içerisinde yeni yürüyüş ve bisiklet yollarının açılarak halkımızın bu alanlardan daha fazla yararlanmasını amaçladığımızı ifade ettik. Yine yeni mesire alanlarının oluşturulması için kendilerinden destek talep ettik. İlçemizin görselliğini arttıracak özellikle Maltepe ve Ayancık Çayı çevresinde ki sette aralarının fidan ve ağaçlarla düzenlenerek hem şehir estetiğine fayda sağlamak hem de daha yeşil bir Ayancık hedefimizi anlatarak taleplerimizi ilettik. İnşallah ilçemize görsel anlamda zenginlik katacak bu çalışmalarımızı en kısa sürede hayata geçirme fırsatını bulmuş oluruz” dedi.

DSİ Genel Müdürlüğü ziyaretinde de önemli görüşmeler yapıldığını ifade eden Başkan Ayhan Ergün, daha güzel bir Ayancık için durmaksızın çalıştıklarını söyledi. Ergün; “DSİ Genel Müdür Yardımcısı Yakup Başoğlu ile yaptığımız görüşmede de Ayancık çayı üzerinde gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili karşılıklı paylaşımlarda bulunduk. Genel Müdür Yardımcımız çayı besleyen yukarı havzalarda da taşkın önleme projemizin rüsubat kontrolüne ait 1. Etap inşaat ihalesinin bakanlık onayına sunulduğunun müjdesini bizlere verdi. İnşallah bu proje ile Ayancık çayımızı ilçemiz için büyük bir tehdit olmaktan tamamen çıkararak güvenli bir hal almasını sağlayacağız. Zaten çayın her iki tarafında yapılacak ağaçlandırma ve yeşil alan çalışmaları ile ilçemizi tehdit eden konumdan çıkararak halkımızın güvenle kullanacağı, yaya ve bisiklet kullanımına olanak sağlayacak bir sosyal donatı haline getireceğiz. Ankara ziyaretlerimizde bizleri yalnız bırakmayarak destek olan AK Parti Sinop Milletvekilimiz Sayın Nazım Maviş'e ve D.S.İ Genel Müdür yardımcımız Yakup Başoğlu’na göstermiş oldukları samimi yaklaşımları ve desteklerinden dolayı teşekkürlerimi iletiyorum” diye konuştu.

 
Editör: Vitrin Haber