9 Aralık tarihinde 36.sı düzenlenen Durağan Cumhuriyet Halk Parti Olağan Kongresi ile İlçe Başkanı seçilen Mustafa Eker,  yeni Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte seçim sonrası Durağan’da kamu kurum ve kuruluşlarını ziyaret etti.

Başkan Eker ve yönetim kurulu üyeleri ilk önce Durağan Belediye Başkanı Ahmet Kılıçaslan’ı makamında ziyaret etti. Oldukça samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette Başkan Kılıçaslan; CHP Durağan İlçe Başkanı Mustafa Eker’i ve yeni yönetim kurulu üyelerini tebrik etti. 
Demokrasilerin olmazsa olmazı olan muhalefet partileri her açıdan çok önem arz etmektedir diyen Kılıçaslan; “Bizler hizmet sevdasıyla yola çıkmış bulunuyoruz. Bu noktada partilerin isimlerinin hiç önemi yoktur. Yeter ki ilçemize hizmet noktasında birlikte çok güzel çalışmalara imza atabilelim. Bizler insanız elbette hatalarımız olacaktır. Her türlü eleştiriye açık olmalıyız. Siyaset yapacağız ama ilçe halkımıza hizmet noktasında sizlerin önerilerini hayata geçirmek bizim en önemli görevimiz olacaktır. Burada hepimizin amacı ilçemize en güzel şekilde hizmet etmek” dedi.
 
CHP Durağan İlçe Başkanı Mustafa Eker ise; “Muhalefeti olmayan bir iktidar uluslar için çok tehlikelidir. Bunun için siz iktidar partisi olarak biz muhalefet partisini yaşatmalısınız. Bizler CHP olarak iyi olan doğru olan tüm çalışmalarınızda sizleri destekleyeceğiz ve alkışlayacağız. Ama yanlış uygulamalarınızda muhalefet gereği uyarılarımızı yapacağız yanlışları birlikte düzeltme fırsatı sunacağız” diye konuştu. Ziyarette Başkan Kılıçaslan, Eker’e Durağan maketi hediye etti.

Başkan Eker ve yönetim kurulu üyelerinin ikinci durağı ise Durağan Kaymakamı Akın Oruç oldu. Kaymakam  Oruç ziyarette Başkan Eker ve yönetim kurulu üyelerini tebrik etti. 
Oruç, Başkan Eker ve yeni yönetin kurulu üyelerini tebrik ederek görevlerinde başarılar diledi. Muhalefetin gelişmişlik adına bir ülkenin en önemli unsuru olduğuna vurgu yapan Kaymakam Oruç; “Sizlere ilçemiz adına çok büyük görevler düşmekte. Bizler Devlet kurumları adına hiçbir parti ayrımı yapmaksızın tüm partilerin yanındayız. Kapımız sonuna kadar sizlere açık. Ülkemiz seviyeli dürüst ve devletinin yanında iktidar ve muhalefet partileri  ile muasır medeniyetler seviyesine yükselecektir” diye konuştu.

Başkan Eker’de; “Bizler Cumhuriyet Halk Partisi olarak öncelikle devletinin yanında yer alan bir misyon ile çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan bürokratların devlet görevi esnasında iktidar ve muhalefet farkı gözetmeksizin devlet adına  görev yapmalarını bekliyoruz. Hepimizin hedefi aynı. Durağan’ın hak ettiği gelişmeyi yakalaması için bizlerde muhalefet partisi olarak üzerimize düşen görevleri sonuna kadar gerçekleştireceğiz” dedi.

Eker ve yönetim kurulu üyeleri daha sonra Durağan Malmüdürü Hüseyin Özcan, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Teğmen Yunus Turgut, İlçe Emniyet Müdürü Engin İlgün, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Ersin İleri ve Durağan Cumhuriyet Savcısı Soner Şahin’i ziyaret etti.
Editör: Vitrin Haber