Türkiye ile Avrupa Birliği'nin(AB) mali işbirliği kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı'nın faydalanıcısı olduğu, 'Bana AB’yi Anlat' konulu resim, slogan ve kısa öykü yarışmalarının Sinop il elemeleri yapıldı.
Elemeler sonucunda Boyabat Atatürk Ortaokulu öğrencisi Rabia Nur Güneş, 'Bana AB’yi Anlat' resim yarışmasında il birincisi oldu. Sinop’u temsilen Türkiye Finallerine katılmak üzere Ankara’ya gidecek olan Rabia Nur Güneş, finaller öncesinde Belediye Başkanı Şefik Çakıcı’yı makamında ziyaret etti.

Ankara’da yapılacak olan finallerde Sinop’u temsil edecek olan Rabia Nur Güneş’e başarılar dileyen Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, “Dünya çapındaki bu tür yarışmalara katılmanın gurur verici olduğunu söyledi. Başkan Çakıcı; “Öğrencilerimizin dünya çapındaki bu tür yarışmalara katılması, İlimizi ve ilçemizi temsil etmesi bizi gururlandırdı. Başarılı öğrencilerimiz daha bu yaşlardayken aileleri, öğretmenleri, okulları tarafından desteklenmeli ve kendilerini gösterebilecekleri alanlara yönlendirilmelidir. İl elemelerinde Boyabat’ımızı başarıyla temsil edip finale kalan Rabia Nur Güneş’i kutluyor, finalde de başarılarını devam ettireceğine inanıyorum, yolu açık Rabbim yardımcısı olsun” dedi.
 
Editör: Vitrin Haber - Gülay Yıldırım Kavak