Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Sinop’ta köy yolu asfalt açılış törenine katıldı. 

Sinop’un Türkeli ilçesine bağlı Gündoğdu, Alagöz ve Hacı köylerinde KÖYDES projesi kapsamında yapılan asfalt yolların açılış törenine Bakan Yardımcısı Ceylan’ın yanı sıra Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya, AK Parti Sinop Milletvekili Cengiz Tokmak, CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Türkeli Kaymakamı Gökhan Karaçay, siyasi parti temsilcileri ve davetliler katıldı. Alagöz Köyü Camisi karşısında düzenlenen törende konuşan Bakan Yardımcı Mehmet Ceylan, eşinin Türkeli ilçesinden olduğunu, bundan yaklaşık on yıl önce Türkeli’ne geldiğinde bozuk yollar yüzünden aracın kartelinin delindiğini anlattı. O zamanlarda verdiği yol sözünü tuttuğunu belirten Ceylan, coğrafi olarak bakir kalmış bu güzel köylere kazandırılan yolların hayırlı olmasını diledi.
 
Bakan Yardımcısı Ceylan konuşmasının sonunda ise ülkede meydana gelen hadiselerden ötürü üzüntüsünü ifade ederek, “Son zamanlarda ülkemizi bölmek isteyen bazı odaklara her daim güçlü olan Türkiye gereken cevabı vermektedir. Vatanı için şehit olan bütün güvenlik güçlerimize Allah’tan rahmet, geride bıraktıkları kederli ailelerine de sabırlar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Bilinmelidir ki; Türkiye Cumhuriyeti’ni bölmek, parçalamak isteyenler bu kötü emellerine asla ulaşamayacaklar, bundan kimsenin şüphesi olmasın” dedi. 

Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya da yaptığı konuşmada, “Sinop coğrafi yapısı nedeniyle özellikle ulaşım anlamında yatırımlarda biraz geri kalmış. Ancak devlet olarak son birkaç yılda ulaşım anlamında yapılan gerekli yatırım ve planlamalar özellikle Sinop’un kırsal bölgelerinde önemli gelişmeler sağladı” ifadelerini kullandı. 
Konuşmalar sonrasında o köyde yaşayan iki küçük çocuk "Ben seni görmeden sevdim" adlı şiiri okudu. Okunan şiirin ardından Vali Çetinkaya, Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan’a plaket takdim etti. Açılış programı davetlilere çeşitli ikramların sunulması ve yapılan dua ile son buldu.
 
Editör: Vitrin Haber