Geçtiğimiz Eylül ayında Kurban bayramı arifesinde ilçede iki grup arasında olay çıkmış ve büyüyen olaylarda 1 vatandaşımız hayatını kaybetmişti. Yaşanan olaylar sonrasında ilçeye Mobil Elektronik Sistem Entegrasyonu (MOBESE) kurulması gündeme geldi. Konu ile alakalı harekete geçen AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş'in İçişleri Bakanlığı nezdindeki girişimleri sonucunda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun talimatları ile Durağan ilçesine Mobil Elektronik Sistem Entegrasyonu (MOBESE) kurulması kararlaştırıldığı bildirildi.

2014 yılında Sinop il Genel Meclisinde Sinop ilçelerine MOBESE kurulumu için karar alınmış ancak sistemin yüksek maliyetli olması nedeniyle öncelik sıralamasına göre yapılacağı bilgisi verilmişti. Ekim ayında Sinop İl Genel Meclisine Türkeli İl Genel Meclis Üyesi Veysel Şahin ile öneri sunan Durağan İl Genel Meclis Üyesi Mesut Çınların önergelerinde başta Durağan ilçesi olmak üzere Sinop’ta aciliyet arz eden ve uygun görülen ilçelere Mobil Elektronik Sistem Entegrasyonu (MOBESE) kurulması talep edilmişti. Yapılan önerge Enerji ve Doğal Kaynaklar Komisyonunda görüşüldü. Komisyon kararı hakkında bilgi veren Durağan İl Genel Meclisi Üyesi Mesut Çınlar, ilçeye 23 kamera ve 4 giriş noktasına da 8 PTS (Plaka Tanıma Sistemi) ile birlikte toplamda 31 görüntüleme sistemi kurulacağı bilgisini aldıklarını söyledi. Çınlar; “Mobil Elektronik Sistem Entegrasyonu (MOBESE) hakkında Sinop İl Emniyet Müdürlüğü Muhabere Şube Müdürü Sayın Ömer Mazlum tarafından yapılan açıklamada, İçişleri Bakanlığı tarafından Durağan İlçesinde öncelikle MOBESE kurulması talimatı aldıklarını, Durağan ilçesi için 23 kamera ve 4 giriş noktasına da 8 PTS (Plaka Tanıma Sistemi) ile birlikte toplamda 31 görüntüleme sistemi kurulacağı bilgisini aldık. Sinop İl Emniyet Müdürlüğü Muhabere Şube Müdürü Sayın Ömer Mazlum, açıklamasında Sistemin Savunma Sanayi Müsteşarlığı veya Sinop İl Emniyet Müdürlüğü tarafından en kısa zamanda kurulumunun gerçekleştirileceğini ifade etti.

İlçemizde güvenliğin sağlanması ve suçlularında tespitinde çok önemli katkı sağlayacak olan MOBESE kurulumunda, Başta İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu Bey olmak üzere AK Parti Sinop Milletvekilimiz Sayın Nazım Maviş Bey'e, duyarlı davranışları ile desteklerini esirgemeyen Sinop İl Genel Meclisi Enerji ve Tabii Kaynaklar Komisyonu Üyelerine ayrıca emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
 
Editör: Vitrin Haber