Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ve Ayancık Belediyesi işbirliği ile girişimcilik eğitimleri verilmeye başlandı. 

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ve Ayancık Belediyesi işbirliği ile yaklaşık 50 kursiyerin katılacağı girişimcilik eğitimi veriliyor. 

Belediye toplantı salonunda iki grup şeklinde yapılması planlanan uygulamalı 70 saatlik girişimcilik eğitiminden 50 kişi yararlanacak.  Projenin ilçe halkı adına önemine değinen Belediye Başkanı Ayhan Ergün, işsizliğin giderilmesi ve istihdam oranın artırılması konusunda eğitim çalışmalarının devam edeceğini ifade ederek, “Devletimiz istihdam ve iş geliştirme konusunda müteşebbislerine destek vermektedir. Bizim buradaki amacımız da bu desteklerden halkımızın haberdar olması ve yaralanmasıdır. Mesleki deneyime sahip veya her hangi bir iş fikri olan işsize girişimcilik ruhunun aşılanmasıdır. Böylece hem işsiz vatandaşlarımızın işe kavuşmalarını sağlamak hem de ülke ekonomisine olumlu katma değer sağlamaktır” diye konuştu.
Editör: Vitrin Haber