2013-2014 Yılı İŞKUR Toplum Yararına Programı ile Ayancık’ta toplam 178 Kişi İstihdam Edildi.
 
Sinop Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen, Toplum Yararına Program kapsamında, ilçemizde 145 kişi istihdam edildi. Noter huzurunda çekilen kura ile 90’ı Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığı, 55’i İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü kapsamında istihdam edildi. Çeşitli sebeplerle projeden ayrılan kişilerin yerine, yedek sırası gelen 33 katılımcı daha alındı. Bununla birlikte toplamda 178 kişi projede yer aldı.
 
21 Ekim 2013 tarihinde başlayan proje, Ayancık Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından yürütüldü. Projede yer alan katılımcılar, ilçe kamu kurum ve kuruluşlarında, okullar ve köylerde istihdam edildi. Orman İşletme Müdürlüğümüz ve Kaymakamlığımızın ortak çalışmasıyla Ağaçlı Köyü’nde bir Bal Ormanı oluşturuldu. 28 hektarlık alanda oluşturulan Bal Ormanının temizlenen 10 hektarlık kısmına bin ıhlamur, 2 bin kestane, bin 500 kuşburnu ve bin 500 akça ağaçla birlikte toplam 6 bin fidan dikildi.
 
Diğer 18 hektarlık alanda ise var olan ağaçların bakımı ve temizliği yapıldı. Yaşlı ve hastalıklı olanlar kaldırıldı. Yaklaşık 5 ay süren bir çalışmanın ürünü olan Bal Ormanı’nın iş gücü ise Ayancık Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği ve Sinop İŞKUR Müdürlüğü’nce yürütülen Toplum Yararına Program kapsamında çalışan katılımcılardan sağlandı.
 
 
Erkek katılımcılardan oluşturulan 18 kişilik ekiple 5 aylık süren bal ormanı çalışmaları, 1Nisan 2014’te tamamlandı. Ardından oluşturulan çalışma gruplarıyla 29 köyün mezarlıkları, yol kenarı, şarampol, içme suyu depo temizlikleri gibi işleri yapıldı. Toplamda proje kapsamında 55 köyün ihtiyacı giderildi. Oluşturulan pilot ekiplerin köylere ulaşımı ise Ayancık Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığınca kiralanan minibüsle sağlandı. Merkezde istihdam edilen katılımcılar ile Kamusal Alt Yapının Yenilenmesi adı altında, ilçe kamu kurum ve kuruluşlarda temizlik hizmetleri yürütüldü. Yine proje kapsamında, Ayancık Belediyesi ile belirli aralıklarla yürütülen çalışmalarla mesire alanı ve plaj temizlikleri yapıldı.
ayacıkdoğuş

Editör: Vitrin Haber