Ayancık Belediyesinin girişimleri sonucu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından finansmanı karşılanan modern şehir park uygulaması başladı.

Toplam 5 bin m2 alan üzerinde inşaası devam eden, Ayancık Şehir Parkı tamamlandığında, ilçe halkının yaşam alanlarından biri olacak. Sosyal ve kültürel alanda vatandaşlara katkı sağlayacak olan şehir parkı içerisinde; çocuk oyun alanları, çocuk oyun parkları, engelsiz parkı, koşu ve spor alanları, açık alan fitnees  grupları, bisiklet parkı, banklar, pergolan ve gazebolar, portatif wc kabinleri, satış büfesi, çeşme ve eğitici oyun duvarı, peyzaj düzenlemesi ve aydınlatmaları ile komple bir tesis yer alacak.

Belediye Başkanı Ayhan Ergün şehir parkı projesi ile ilgili yaptığı açıklamada; “Kent yaşamına uygun, vatandaşların aileleri ile beraber kaliteli vakit geçirebilecekleri parklar inşa ederek, vatandaşların gönül rahatlığıyla gelecekleri ve huzur içerisinde dinlenebilecekleri bir ortam hazırlanıyor. Şehir Parkı tamamlandığında;  Sosyal etkileşim ve toplumsal birlikteliklerin sağlanacağı şehir parkı, çocukların ve ailelerin vazgeçilmez mekânları olacak. Şimdiden İlçemiz ve ilçe halkımıza hayırlı olmasının temenni ediyor, Şehir Parkının İlçemize kazandırılmasında emeği geçen; AK Parti Sinop Milletvekili ve TBMM İç İşleri Komisyon Başkanı Sayın Mehmet Ersoy’a ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve İller Bankası yetkililerine minnet ve şükranlarımı sunarım” dedi.

Editör: Vitrin Haber