Ayancık’ta vatandaşların ürettikleri kestaneleri rahatça sergileyebilecekleri “Kestane Pazarı” açılacak.

Ayancık’ta kurulması planlanan ‘Kestane Pazarı’ İle İlgili toplantılar gerçekleştiren Ayancık Kaymakamlığı, vatandaşları konu ile ilgili bilgilendirme çalışmalarına devam ediyor. İlçe Kaymakamlığının;  Belediye Başkanlığı, Orman İşletme Müdürlüğü ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile birlikte yürüttüğü Ayancık Kestane Pazarı 10 Eylül 2014 tarihinden itibaren her hafta Çarşamba günleri saat 18.00 – 02.00 saatleri arasında Pazar yerinde kurulacak.
 
İlçe Kaymakamlığı önderliğinde özellikle kestane üretiminin yoğun olduğu köylerde başlatılan bilgilendirme toplantılarında konuyla ilgili açıklamalarda bulunan ilçe Kaymakamımız Suat Yıldız; Ayancık köylerinde ki kestane üretim hacminin, diğer ilçelere göre çok daha fazla olduğunu ancak buna karşın pazarın Ayancık’ta kurulmamasının, ekonomik ve kültürel açıdan ilçe adına bir kayıp olduğunu söyledi. Kestane Pazarı ile ilgili çalışmaların yoğun olarak devam ettiğini ve sona yaklaşıldığını söyleyen Yıldız, “Erfelek Kestane Pazarı, Ayancık’tan giden kestanelerle kuruluyor. Bunun meşakkatini köylerimizdeki vatandaşlarımız çekiyor. Bunun pazarı neden Ayancık’ta değil? Belediye Başkanımızla birlikte sınırlarımız içindeki köylerimizin, kestanelerini daha kolay ve değerinde satabilecek bir pazarı ilçemizde açmak için çalışma başlattık. Çalışmalarımız bu yönde hız kesmeden devam ediyor. Bu pazarın canlılığının da ilçeye önemli ekonomik ve kültürel katkıları olacak. Bundan sonra kestane borsası ilçemiz merkezinde oluşturulacak. Kaymakamlığımız, Belediye, Orman İşletme Müdürlüğü ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz konuyla ilgili çalışmalara devam ediyor” dedi.

 “Ürünün pazarda değer kazanacak”
Ayancık’ta kurulacak olan Kestane Pazarı ile ilgili görüşlerini belirten Belediye Başkanı Ayhan Ergün, bu çalışmanın hem ekonomik hem de sosyal yönden ilçeye birçok girdisinin olacağını ifade etti. Bu projenin tamamlayıcı unsurunun köylüler olduğunu belirten Ergün, köylülerimizden konuya hassasiyet göstermelerini istedi. Ergün, “Ürünün fiyatı, pazarda oluşur. Tüccarların sizin kapınıza gelip ürünü alması, ürünün değerini düşürecektir. Ürünün pazara inmesi demek birçok alıcının ürününüzün başına gelmesi ve değerinde satılması anlamına gelecektir” diye konuştu. Hem kestane üreticilerimiz hem de tüccarlar için en uygun alışveriş ortamını hazırlamaya çalıştıklarını, İlçe Belediyesi olarak pazarın kurulum aşamasında üzerlerine düşen neyse yapmaya çalışacaklarını belirten Ergün, birkaç yıl içinde pazarın dışarıda da kabul göreceği kanaatinde olduğunu ifade etti.

 “İşgaliye talep edilmeyecek”
‘’Ayancık Kestane Pazarı’’10 Eylül 2014 tarihinden itibaren her Çarşamba saat 18.00 ile 02.00 arası, Belediyeye ait Pazar yerinde kurulacak. Kurulacak pazarda köylülerimiz, ürettikleri süt ve süt ürünleri, meyve, sebze, mantar gibi doğal ürünlerini de satabilecekler. Üreticilerden pazar yeri için her hangi bir işgaliye talep edilmeyecek. Güvenli satış yapılması adına, pazarda görevliler ve kantar bulundurulacak.

Editör: Vitrin Haber