Ayancık Gençlik Merkezi, 7-13 Nisan Dünya Sağlık Haftası etkinlikleri kapsamında “Obezite ve Sigara’nın Zararları Konulu” bir seminer düzenledi.

Gazi Stadyumu Ayancık Gençlik Merkezi Binasın’da gerçekleştirilen etkinliğe konuşmacı olarak Ayancık Toplum Sağlığı Merkezi Eğitim Sorumlusu Nazife Şentürk  katıldı. Ayancık Gençlik Merkezi’nin; gençleri bilinçlendirmek, sağlıklı bireyler yetiştirmek, kaliteli bir yaşam standardını aşılamak ve onlarda farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlediği etkinliğe ilgi büyüktü. İlçedeki liselerden yaklaşık yüz öğrencinin katıldığı seminer göz kamaştırdı.

Seminer ile ilgili konuşan Ayancık Gençlik Merkezi Müdürü Murat Aktaş, “ Sağlıklı yaşamak için öncelikle günlük küçük egzersizleri ihmal etmemeliyiz, su içmeyi alışkanlık haline getirmeliyiz, sigara ve alkol gibi zararlı alışkanlıklardan uzak durmalıyız” dedi. 

Nazife Şentürk,“Obezite’nin tedavi edilebilen kronik bir hastalık olduğunu,  tedavisi için uzmanlara başvurulması gerektiğini” söyledi.  Sigara ile ilgili olarak ise, “Sigara’nın dumanında 4000’den fazla madde vardır. İçilen her sigara, insan ömrünü 5 dakika kısaltır. Ani sigara içme isteği geldiğinde, meyve yiyin, derin nefes egzersizleri yapın, dişlerinizi fırçalayın, bulunduğunuz yeri değiştirin” diye konuştu.

Editör: Vitrin Haber