Bu yıl 24.sü düzenlenecek olan Ayancık Kültür Keten ve Ahşap Festivali'nin 13-14 Temmuz tarihleri arasında yapılacağı belirtildi.

Festivale çevre il ve ilçelerden büyük bir katılım beklenirken, her yıl olduğu gibi Ayancık'lı gurbetçilerin de yoğun ilgi göstermesi bekleniyor.
 İlk gün kortej yürüyüşü ile start alacak olan festival etkinliklerinde ilk olarak halk oyunları ve mehteran gösterisi ile sergi açılışları yapılacak. Yeni Sahil Projesi 1. Etap açılışının yapılacağı festivalin gecesinde ise düzenlenecek konserde, yerel sanatçılar; Emre Almış, Emin Şentürk, Harbi Enver ile gençlerin sevgilisi Grup Kolpa sahne alacak.
Festivalin ikinci günü ise plaj voleybol müsabakaları ile hali saha futbol ve masa tenisi turnuvalarının finali ile devam edecek. Deniz şenliklerinin de gerçekleştirileceği festivalin ikinci günün gecesinde düzenlenecek muhteşem konserde ise yerel sanatçılardan Grup Katalizör ve  Cemil Kaya sahne alacak.  Sunuculuğunu ünlü stand-up sanatçısı  Atalay Demirci'nin  gerçekleştireceği festival programına, Ünlü sanatçı Gökhan Tepe'nin şarkıları renk katacak. Festival, plaket töreni ve muhteşem havai fişek gösterisi ile son bulacak.
Editör: Vitrin Haber