Ayancık Belediyesi araç parkuruna bir yenisini ekledi. İlçeye Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 13+1,5 m küp kapasiteli bir çöp kamyonu hibe edildi. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Ankara’da yapılan bir törenle Ayancık Belediyesi’ne 13+1,5 m küp kapasiteli 2014 model Ford 1826 Cayo marka, manuel ve otomatik olarak çalışabilen çöp toplama aracı hibe edildi.

Kazandırılan çöp toplama aracının ilçede belediyecilik hizmetine büyük katkı sağlayacağını söyleyen Ayancık Belediye Başkanı Ayhan Ergün, maliyeti 180 bin TL olan aracın tamamının Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından karşılandığını belirtti. Yine Ayancık’tan Sinop’a çöp depoları alanına katı atık nakli için yaptırılan Semi Treyler ve çekicinin toplam maliyetinin ise 223 bin TL olduğunu ve bunun 175 bin TL’sinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığından hibe edildiğini, 48 bin TL’sinin ise Belediye bütçesi tarafından karşılandığını ifade eden Ergün; “Araç ve makine parkımıza kazandırılmış bulunan söz konusu araçların hibe edilmesinde, TBMM İç İşleri Komisyon Başkanı ve AK Parti Sinop Milletvekilimiz Sayın Mehmet Ersoy’a, AK Parti İl Başkanı Sayın Cengiz Tokmak’a ve söz konusu hizmetin sunulmasında emeği geçen herkese ilçemiz halkı adına en kalbi duygularımla teşekkür eder, hizmet alacak tüm vatandaşlarımıza hayırlı olsun” dedi. 

Editör: Vitrin Haber