İlçe Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı tarafından ortaklaşa hazırlanan anma programına binlerce Ayancıklı katıldı. 

15 Temmuz akşamı saat: 19.00 da Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanında bir araya gelen ilçe protokolü ve vatandaşlar ellerindeki Türk Bayrakları ve sloganlar eşliğinde ‘’Şehitlerimize Saygı ve Milli Birlik Yürüyüşü’’ yaptı. 
Yoğun katılımın olduğu yürüyüş sonrasında 15 Temmuz Özel Programı için Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanında yerlerini alan vatandaşlar duygu yüklü, özel bir programla şehitlerimizi andı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan program Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. TRT Kur’an-ı Kerimi güzel okuma yarışması finalisti Akşemseddin Cami İmam Hatibi Kurra Hafız Sefa Kırcı hoca tarafından gerçekleştirilen Kur'an tilaveti büyük ilgiyle dinlendi. 

Belediye Başkanı Ayhan Ergün ve İlçe Kaymakamı Çağlayan Kaya’nın konuşmalarıyla devam eden programda, 15 Temmuz’un kahraman şehitlerinden Ömer Halis Demir için yazılan ‘’30 KUŞ’’ şiirini canlı olarak okuyan Mustafa Kemal Yıldız, alanı dolduran binlerce kişiye duygulu anlar yaşattı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı yayında halka hitabını hep birlikte izleyen vatandaşlar, daha sonra Yeni Cami İmam Hatibi Sefer Kırbacı ile yine Yeni Camii Müezzin Kayyımı Seyfi Öztürk'ün seslendirdiği Makber Naat’ı ve Çanakkale Şehitleri Kasidesini dinleme imkanı buldu. Sema gösterisi ile renklendirilen anma programı Sümbül Efendi Camii Emekli Baş müezzini, Türkiye Hafızlar ve Mevlithanlar Derneği Üyesi Duahan Hacı Hafız Cemal Bozay'ın "15 Temmuz’u Unutmamak" konulu konferansı ve duası ile devam etti.

Milli Birlik Günü Anma Programı; tüm camilerde eş zamanlı okunan salaların ardından, semazen eşliğinde Osman Erdoğan tarafından verilen Tasavvuf Musikisi konseri ve çeşitli sinevizyon gösterimleri ile Sabah Namazına kadar sürdü. 
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinliklerinin ikinci gününde ise İlçe Müftülüğü tarafından çeşitli programlar düzenlendi.

 
Editör: Vitrin Haber