Orman ve Su İşleri Sinop Şube Müdürlüğü tarafından verilen avcı eğitimleri devam ediyor. 2016 yılı Ocak ayında Dikmen, Boyabat ve Durağan ilçelerinde açılan kurslarla başlayan eğitimler Şubat ayında Erfelek İlçesinde açılan kursla devam ediyor. 

Orman ve Su İşleri Sinop Şube Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada 2015 yılı içinde Sinop ili Merkezinde ve ilçelerinde 10 ayrı avcı eğitim kursu açıldığı ve bur kurslarda 263 kursiyere eğitim verilerek 221 kursiyerin avcı eğitim sertifikası almaya hak kazandığı bildirildi. Avcı Eğitim Kursunda; Avcılık Tarihi ve Etiği, Avcılık Temel Kuralları (Mevzuat), Av Turizmi Kapsamında Avlanabilen Yaban Hayvanları ve Trofeleri, Av Hayvanları, Avlaklar e Avlanma Yöntemleri, Sürdürülebilir Avcılık (Avcılığın Ekoloji ve Ekonomik Boyutu), Avına İzin Verilen ve Koruma Altına Alınan Av Hayvanları, Temel Harita Okuma Becerisi ve Kampçılık Kuralları, Avda Kullanılan Araç-Gereçler ve Tüfekleri Tanıyalım, Av Köpekleri, İlk Yardım Bilgisi, Avda Güvenlik konularında avcılara eğitim veriliyor. Bilinçli ve sürdürülebilir avcılık için avcı eğitim faaliyetlerinin 2016 yılı Ocak ayında Dikmen, Boyabat ve Durağan ilçelerinde açılan kurslarla başladığını belirten Orman ve Su İşleri Sinop Şube Müdürlüğü yetkilileri programların Şubat ayında Erfelek İlçesinde açılan kursla devam ettiği bilgisini verdi. Eğitim sonunda kursiyerlere 3 modülden sınav yapılacak ve sınavlarda başarılı olan kursiyerlere ‘Avcı Eğitim Kurs Bitirme Belgesi’ verilecek. 

Orman ve Su İşleri Sinop Şube Müdürlüğü yetkilileri, kaçak ve bilinçsiz avcılığa karşı düzenlenen eğitim faaliyetlerinin Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğünce hız kesmeden sürdürüleceğini aktardılar. 
Editör: Vitrin Haber