Türkeli'deki sahipsiz hayvanların korunması ve yaşatılması amacıyla Ayşe Özdemir öncülüğünde Sinop Sahipsiz Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği Türkeli Şubesi açıldı.

Dernek Hakkında bilgi veren Sinop Sahipsiz Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği Türkeli Şubesi Kurucu Şube Başkanı Ayşe Özdemir, derneğe bağlı olarak ilçede şubenin açılması için bir süredir çalışmalar yürüttüklerini söyledi.  Özdemir; “İlçede bulunan sahipsiz hayvanların, hayvanseverler tarafından ilgili kurum ve müdürlüklerden taleplerde bulunarak, hayvan barınağı isteklerini ısrarla ileteceklerini ifade ederek, "Sahipsiz hayvanlarımız için bu konu önemli. Bizler bu konudaki taleplerimizi ısrarla gerekli kurum ve kuruluşlara ileteceğiz" dedi.

Belediyeye ait bir veteriner hekimin bulunması gerektiğini belirten Özdemir, "Belediyemize ait bir veteriner hekimin bulunması gerekiyor. Şuan için ilçede görev yapan veteriner hekim Aydın Özdemir arkadaşımız ile irtibata geçtik, bizlere desteklerini esirgemiyor sağ olsun. Ayrıca özverili bir şekilde bizlerle çalışacağını da iletti" diye konuştu.

Dernek olarak amaçlarından birinin de sokak hayvanlarının bakım ve kontrollerinin yapılması olduğunu belirten Özdemir, "Amaçlarımızdan bir tanesi de, sokak hayvanlarımızın bakım ve kontrollerinin yapılması ve küpelerinin takılması. Yani vatandaşlarımız, sokakta başıboş gezen bir hayvan gördüğünde, hayvanın gerekli kontrollerinin olduğunu kulaklarındaki küpelerden algılaması gerekiyor. Derneğimiz olarak hayvanlarımızı korumak adına bakımlarının yapılması için belediyemiz ile ortaklaşa çalışma yürütmek için talepte bulunacağım.
İlçemizdeki vatandaşların genel olarak ortak düşüncesi şu, Sinop merkezdeki hayvanlardan korkmuyorlar, çünkü hepsinin birer küpesi var, küpesi olan hayvanların gerekli aşıları yapılmış oluyor. Yalnız buradaki başıboş hayvanların hastalıklı mı sağlıklı mı bilemedikleri için korkuyorlar" dedi.
 
Editör: Vitrin Haber