Sinop Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Samsun Veteriner Kontrol Enstitüsü Müdürlüğü ve Sinop İli Arı Yetiştiricileri Birliği organizesinde gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında arı hastalıkları ve bu hastalıklardan korunma yöntemleri anlatıldı. 

Boyabat, Durağan ve Saraydüzü ilçelerindeki arıcılara yönelik olan eğitim çalışmasına; SinopGıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Asak, Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği Şube Müdürü Mehmet Fatih Şahin, Boyabat Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Murat Usta, Sinop İli Arı Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Şenol Tabak katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Sinop Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Asak, arıcılığın önemine değindi. İnsan sağlığı için balın önemine ve tarımsal gelir değeri en yüksek ürünlerden birisi olduğunu belirten Asak; “Düzenlenen eğitim toplantıları ile bal üretimi konusunda İlimiz yetiştiricilerinin hastalıklara karşı bilinçlendirilmesi ve böylece kovan başı ortalama bal üretiminin artırılmasını amaçlıyoruz. Bu anlamda toplantıya katılan Boyabat, Durağan ve Saraydüzü bal üreticilerine katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi. 

Yapılan konuşmanın ardından Eğitim çalışması Samsun Veteriner Kontrol Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünde gelen konunun uzmanı Mitat Kurt’un sunumuyla devam etti. Mithat Kurt sunumunda Küçük Kovan Kurdu, Tropilealeps, Amerikan Yavru Çürüklüğü, Avrupa Yavru Çürüklüğü, Viral Hastalıklar, Nosema konusunda arı yetiştiricilerine önemli bilgiler verdi. Seminer arıcıların soru ve sorunlarına yönelik çözüm önerileri ile tamamlandı. Eğitim çalışmalarının Merkez, Dikmen, Erfelek ve Gerzearıcılarına 12 Kasım 2016 Cumartesi günü saat 10:00 da Sinop Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Toplantı Salonunda ve yine Ayancık ile Türkeli arıcılarına yönelik olarak aynı gün saat 15:00 da Ayancık Halk Eğitim Konferans Salonunda gerçekleştirilecek eğitimlerle devam edeceği bildirildi. 
 
Editör: Vitrin Haber