Ayancık Belediyesi, Almanya Isherlohn şehirden gelen Belediye Kadın Meclis Üyeleri için veda gecesi düzenlendi.

Ayancık Belediye Başkanı Ayhan Ergün, Isherloh şehrinden gelen 14 kişilik misafir heyete Öğretmenler Evinde veda yemeği verdi. 11 gün boyunca İlçede bulunan Isherlohn şehir heyeti, düzenlenen gece ile ilçeye veda etti. Veda yemeğine Belediye Başkanı Ayhan Ergün, Ak Parti İlçe Başkanı Yılmaz Özünlü, İl Genel Meclis ve Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcısı A. Adil Akın, Ak Parti Yönetimi ve Kadın Kolları katıldı.

Ziyaretleri boyunca çok şey öğrendiklerini belirten Isherlohn heyetinden Hanım Tan ve Judith Mühlenhoff, " Ayancık’da birçok faaliyete katıldık. İlçe halkı ile çok güzel anları yaşadık. Ayancık’ı ve insanlarını çok daha iyi tanıyarak onlarla ilgili bilgiler edinme fırsatı bulduk. Ayancıklıların örf ve adetlerini de gördük. Bizleri ağırlayan Ayancık halkına ve Ayancık Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz" dedi.

Belediye Başkanı Ayhan Ergün ise, "Kendilerini ilçemizde ağırlamaktan dolayı mutluluk duyduk. Bizler de Almanya'ya gittiğimizde bu dostluğun daha da pekişeceğinden eminim. Bizler de onların örf ve adetlerini öğrenme fırsatı bulduk. Bu ziyaretin sonunda benim için en çok mutluluk veren şey bundan sonra İserlohon’a geldiğimde sokakta yalnız gezerken bile selam verebileceğim birçok arkadaşımın olduğunu bilmektir” diye konuştu.

Veda gecesinde sürpriz olarak Nuran Kurt hocanın çalıştırdığı, Halk Eğitim Merkezi Sinop Yöresi Halk Oyunları ekibi geceye damga vururken, Alman heyet alkışlayarak eşlik etti. Gece Piyanist Şantör Cemil’in şarkılarıyla Alman misafirlerimiz Türk Müzikleri eşliğinde doyasıya eğlendi.

Editör: Vitrin Haber