Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarım Bölümü öğretim üyeleri Prof. Dr. Zeki Alpan ve Prof. Dr. Dilek Alpan, Boyabat Belediye Başkanı Çakıcı'yı ziyaret etti.

Boyabat'ta tarihi çarşı, ahşap evler ve kale gibi önemli eserler barındırdığına dikkati çeken Çakıcı, "Ülkemizin 106. Tabiat Anıtı Boyabat Bazalt Kayaları var. Bu zenginliklerimizi restore ederek, gün yüzüne çıkararak turizme kazandırmak için sizlerin bilgi ve tecrübelerinden faydalanmak istiyoruz. Ayrıca ilçemizdeki el sanatları dalında tekstil ve dokuma alanında bize katkılar sunacağınız inancındayız." diye konuştu.

Akademisyenlerden Prof. Dr. Zeki Alpan da her türlü katkıya hazır olduklarını söyledi. Boyabat'ın tarih ve kültür alanında güzel eserler barındırdığını ifade eden Alpan, "Üniversitemiz, uluslararası tecrübesi olan hocalarımız, Boyabat'ın bu tarihi ve kültürel mirasının gün yüzüne çıkarılması için katkıya hazırdır." dedi.

Akademisyenler daha sonra Boyabat Kültür ve Araştırma Derneği Başkanı Ahmet Küçükbaş'ın rehberliğinde Boyabat Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü çember dokuma atölyelerinde inceleme yaptı. Ortaçarşı ve tarihi evlerde de incelemelerde bulunan akademisyenler, bir rapor hazırlayarak tekrar ilçeye geleceklerini ifade etti.

 
Editör: Vitrin Haber