İlçedeki Yeşilvadi Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen iftar programına, AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, AK Parti Sinop İl Başkanı Ali Çöpçü, Sinop İl Genel Meclisi Başkanı Şükrü Gündoğdu, Türkeli Kaymakamı Semih Altaş, Ayancık Belediye Başkanı Ayhan Ergün, AK Parti Sinop İl ve ilçe teşkilatı üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Programda konuşma yapan Türkeli Kaymakamı Semih Altaş, idrak ettiğimiz Ramazan ayının hayırlara vesile olmasını dileyerek, tüm katılımcıların mübarek Ramazan ayını tebrik etti.

Ardından AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, yaptığı konuşmada, Ramazan ayında merhamet, bereket, birlik ve beraberlik ruhuna uygun bir şekilde bir araya geldiklerini belirterek, “Cenab-ı Allah birliğimizi, beraberliğimizi daim eylesin. Rahmetini ve bereketini üzerimizden eksik etmesin.” dedi.

YENİ EMNİYET BİNASININ ÇALIŞMALARINA BAŞLANDI
İlçede başlatılan ve devam eden yatırımlar hakkında katılanlara bilgi veren AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, “İlçemize kazandırmak istediğimiz 100 kişilik öğrenci yurdu projesinin sorunları vardı, bir türlü çözülememiş bir meseleydi. Proje yere uygun değildi. Şimdi bu 100 kişilik öğrenci yurdu projesinin sorunları çözüldü. İnşallah çok kısa bir süre içerisinde 100 kişilik öğrenci yurdumuzun inşaatına başlanmış olacak.
Aynı şekilde yeni Emniyet Müdürlüğü binamızın projesi de sorun haline gelmiş, bir türlü çözülememiş meselelerimizden bir tanesiydi. Bu konu ile ilgili sorunu çözdük ve müteahhit firmamıza yer teslimini yaptık. Firmamız bir kaç gün önce çalışmalarına başladı. İnşallah yeni Emniyet binamız hızlı, süratli bir şekilde, kaybettiğimiz zamanı telafi edecek şekilde Türkeli’ye kazandırılmış olacağız.” dedi.

TÜRKELİ’NİN ELEKTRİK SORUNUNU ÇÖZÜME KAVUŞTURACAĞIZ
Türkeli’nin Ocak ve Şubat aylarında sıkça yaşadığı elektrik kesintilerine de değinen Milletvekili Maviş, “Ocak ve Şubat aylarında yaşadığımız yoğun kar yağışında elektrik kesintileri açısından en çok mağdur olan ilçelerimiz Türkeli ve Ayancık’tı. Özellikle Türkeli ilçemiz 6 - 7 gün sık ve uzun aralıklarla elektrik kesintilerine mağdur kalmış ve bu elektrik kesintilerinden dolayı da ciddi mağduriyetler yaşanmıştı.

Gerek Türkeli’de, gerek Ayancık’ta yaptığımız çalışmalarda, yaşadığımız bu ciddi krizden sonra Enerji Bakanımız ile görüştük ve şuanda YEDAŞ İl Müdürlüğü’müze YEDAŞ’ın tarihinde görülmemiş bir ödenek aktarıldı ve bu ödenek, ağırlıklı olarak Türkeli ve Ayancık ilçelerine kullanılmak üzere aktarıldı. Öncelikli olarak standart dışı direk aralığı olan yerlerde, direklerin aralıkları standarta kavuşturulacak, eskimiş olan iletim hatları yenilenecek. Türkeli ve Ayancık ilçelerimiz bu çağda, bu dönemde böyle bir sorunlarla karşılaşmaması için gerekli çalışmalar yapılacak.” şeklinde konuştu. 

 
Editör: Vitrin Haber