Ayancık Kaymakamlığı ile AYKAD’ın destek ve katkıları ile devam eden Fatih İlkokulu 1001 Çocuk, 1001 Ahşap Oyuncak Atölyesi Projesi büyük bir ilgiyle devam ediyor.

Projenin 5 etaptan oluştuğunu söyleyen Proje koordinatörü Uz. Öğretmen Erhan Çelem, 3. Etap çalışmaları ile devam eden projede ahşap oyuncak boyama atölyelerinin açıldığını belirtti. 

Çelem; “Projemizin 1. etap; ahşap oyuncak tasarım yarışmasının başvuru ve ürün teslimi 4 Nisan’da sona erdi. Yarışma değerlendirme gurubumuz önümüzdeki günlerde yarışmaya katılan ürünleri tek tek değerlendirmeye alarak her okulun 1. 2.ve 3.’lerini belirleyecek. Dereceye girenleri 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı etkinlikleri içerisinde gerçekleştireceğimiz ahşap oyuncak şenliği sergimizde açıklayacağız. Ayrıca şu anda 2. Etap, Halk Eğitim Merkezi ve Mesleki Teknik Anadolu Lisesi oyuncak tasarımı atölyesi  ve Mesleki Teknik Anadolu Lisesi oyuncak üretim atölyesi oyuncak tasarım ve üretim faaliyetlerine  devam ediyor” dedi. 

1001 ÖĞRENCİ BOYAMA ETKİNLİĞİ YAPACAK
Açılan ahşap oyuncak boyama atölyelerinde anaokullarında öğrenim gören 1001 çocuğun boyama etkinliği gerçekleştireceğini belirten Proje koordinatörü Uz. Öğretmen Erhan Çelem, öğrencilerin önlüklerini giyerek, ellerine fırça ve boyalarını alarak, seçtikleri ahşap oyuncağı diledikleri gibi boyayarak kendilerine ait bir ahşap oyuncağa sahip olacaklarını ifade etti. Çelem; “Projemizde şimdi sırada 3.etap var; ahşap oyuncak boyama atölyelerimizi açıyoruz. Proje dahilindeki  tüm okullarımızda boyama atölye sınıfları hazırladık.10 Nisan'dan itibaren Cumhuriyet İlkokulu, A.H.H.Kılıç İlkokulu, Fatih İlkokulu, Zübeyde Hanım Anaokulu ve İnönü Ortaokulu özel sınıflarındaki 1001 öğrencimizi, tasarımını ve üretimini gerçekleştirdiğimiz 1001 ahşap oyuncaklarla ücretsiz olarak, boyama atölyelerimizde buluşturmaya başlıyoruz. Her öğrencimiz önlüklerini giyerek, ellerine fırça ve boyalarını alarak, seçtikleri ahşap oyuncağı diledikleri gibi boyayarak kendilerine ait bir ahşap oyuncağa sahip olacaklar” diye konuştu. 

Editör: Vitrin Haber