Boyabat ilçesi Gökdere Mahallesinde Boyabat Huzurevi Yaptırma ve Yaşatma Derneğinin girişimleri ile projelendirilen Huzurevinin temel atma töreni gerçekleştirildi. Törene Sinop Valisi Kemal Cirit, Aile ve Sosyal politikalar Bakan Yardımcısı Eski Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy, AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Jandarma Albay Şefaattin Serten, İl Emniyet Müdürü Yusuf Biner, Boyabat Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney,  Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, Huzurevi Yaptırma Derneği Başkanı Ömer Sütçüoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri,  ilçe dışından gelen Belediye başkanları, İl Genel Meclis üyeleri ile çeşitli resmi daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluş temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. 

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından bir konuşma yapan Boyabat Huzurevi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ömer Sütçüoğlu, derneğin kuruluş aşamasından bugüne kadar geçen süreç hakkında bilgiler verdi. Sütçüoğlu; “2013 yılında ilçemizde bir huzurevi yapmak için arkadaşlarımızla yola çıktık. İnşallah en kısa sürede bu eseri yaparak devletimize teslim edeceğiz. Devlet, millet işbirliği ile bu eser inşallah en kısa zamanda tamamlanacaktır. Bu eserin yapılmasında çaba gösteren, bizlere destek olan herkese sonsuz teşekkür ediyorum” dedi. 

HUZUREVİMİZİ 3 YIL İÇERİSİNDE HİZMETE SOKACAĞIZ
Törende daha sonra söz alan Boyabat Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, huzur evi inşaatının 3 yıl içerisinde tamamlanarak hizmete açılacağını söyledi. Güney; “Huzurevimizi inşa edeceğimiz alan 5 bin 250 metre kare olup, orman ve su işleri bakanlığından orman kanunu çerçevesinde tanımlanan istisnalar kapsamında huzur evi yapılmak üzere tahsis edilmiştir. Huzur evimizin yaklaşık maliyeti, 5 milyon 200 bin TL olup, toplam kapalı alanı 6 bin 250 metre kare olacağı projelendirilmiştir. 90 kişi kapasiteli olacak olan huzurevimizi inşallah hayırsever vatandaşlarımızın derneğimizin öncülüğünde ve katkılarıyla 3 yıl içerisinde bitirerek yaşlılarımıza sunmayı hedefliyoruz. Huzur evimiz için belirlenen alan Boyabat’ımızın en güzel yeri diyebiliriz. Burada kalacak olan misafirlerimizin huzur içerisinde hayatlarını devam ettirecekleri bir alan. Huzurevimiz şimdiden Boyabat’ımıza hayırlı olsun” diye konuştu. 

ÖNÜMÜZDEKİ YIL BOYABAT İÇİN KURDELE KESME YILI OLACAK
Huzur evi inşaatı temel atma töreninde konuşan AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, 2017 yılının Boyabat için kurdele kesme yılı olacağını söyledi. Maviş; “Bu gün burada devlet ve millet kaynaşmasının en güzel örneğini hep birlikte yaşıyoruz. Buna vesile olan hayırsever iş adamlarımıza öncelikle teşekkür etmek istiyorum. Ümit ediyorum ki en kısa zamanda hayırseverlerimizin katkıları ve bizlerin desteği ile huzurevimiz hizmete açılacaktır. Bu anlamda huzurevimizin şimdiden hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Tabi Boyabat’ımızda bugün temelini attığımız bu huzurevi gibi diğer birçok yatırımımız da hızlı bir şekilde devam ediyor. Boyabat’ımız tarihi ile kültürü ile tam bir medeniyet şehridir. Dolayısıyla Boyabat’ı taşıdığı bu medeniyet değerlerinin gerektirdiği noktaya taşımak da bizim boynumuzun borcudur. Boyabat’ımız inşallah yapacağımız çalışmalarla Beypazarı’ndan, Safranbolu’dan, Göynük’ten, Tarakçı’dan daha aşağı kalan bir ilçe olmayacak, tarihi zenginlikleri ile, kültürel zenginlikleri ile medeniyetimizin o güzel eserlerinin sergilendiği muhteşem bir şehir haline gelecektir. İnşallah önümüzdeki yıl Boyabat için kurdele kesme yılı olacak. Sosyal Yardımlaşma ve dayanışma Vakfımızın yurdu bitmek üzere. Hastane inşaatımız yükselmeye devam ediyor. Yeni eğitim öğretim sezonumuzun başındayız. Abdurrahman Güneş İlkokulu ve Uygur Özay İlkokulunda çalışmalar devam ediyor. Aynı şekilde 300 öğrenci kapasiteli KYK yurdumuzun temeli atıldı ve inşaat çalışmalarına başlandı. Türkiye’de örnek olacak model bir proje ile Boyabat’a örnek bir KYK yurdu kazandıracağız. Kolaz çayımız DSİ Genel Müdürlüğümüzün yatırımları ile başlanan ıslah çalışmaları da devam ediyor. İnşallah Kolaz çayımız kalebağı ile birleşerek muhteşem bir gezinti yeri haline gelmiş olacak. Aynı şekilde geçtiğimiz günlerde bin kişilik kapalı spor salonumuzun ihalesini yaptık. Önümüzdeki günlerde burasının temel atmasını da gerçekleştireceğiz. Yine Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu Sinop’a geldiğinde Boyabat’ımızın Dodurga barajından alınacak içme suyu ile ilgili bir müjde vermişti” dedi. 

BÜYÜKLERİNE SAYGIYI GÖSTEREN MİLLETLERDEN BİR TANESİ TÜRK MİLLETİDİR
Konuşmasında Türk Milletinin büyüklerine saygı gösteren nadir milletlerden bir tanesi olduğunu söyleyen Sinop Valisi Kemal Cirit, temeli atılan tesisin de bunun n güzel örneği olduğunu belirtti. Cirit; “Boyabat’ımızda Ömer amca ve ekibinin oluşturduğu bir çalışma ile arkamızdaki tesis birkaç yıla kadar hizmet verir hale gelecek. Yaşlılarımıza ev sahipliği yapacak tesisin açılışını da inşallah hep birlikte yaparız. Tesisimiz şimdiden hayırlı olsun. Bu tesise katkı sunan herkese teşekkür ediyorum” dedi. 

DEVLETİMİZİN MERHAMET ELİNİ MEMLEKETEMİZİN HER KÖŞESİNE ULAŞTIRMAYA ÇALIŞIYORUZ
Törene katılan Aile ve Sosyal Bakan Yardımcısı Sinop eski Milletvekili Mehmet Ersoy da bakanlık olarak devletin şefkat ve merhamet elini memleketin her köşesine ulaştırmak için durmaksızın çalıştıklarını söyledi. Ersoy; “Devletimizin şefkat elini, merhamet elini ilgiye muhtaç her dezavantajlı kesimini kucaklamayı sosyal devlet anlayışının bir gereği olarak benimseyen Bakanlığımız elinden gelen bütün hizmetleri ülkemizin her köşesinde sürdürmeye çalışıyor. Sinop’umuzda da Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüz ve Valiliğimiz nezdinde de bu hizmetlerin en iyi şekilde yerine getirilmesi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bu huzurevinin protokolünde bulunmak nasip oldu. O dönemlerde Sayın kardeşimiz dönemin Kaymakamı Bilal Boztepe’nin öncülüğünde, Ömer amcamız ve değerli dernek yöneticilerimizle birlikte protokolüne şahit olmak nasip olmuştu. Bugün hep birlikte temelini atmak nasip oldu. İnşallah en kısa sürede yine hep birlikte açılışını yapmak da bizlere nasip olur” dedi.

BOYABATLI HEMŞEHRİLERİMİZİN YARDIMSEVERLİĞİ İLE HUZUREVİMİZ EN KISA SÜREDE HİZMETE GİRECEKTİR
Törende bir konuşma yapan CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz ise yapımı 2019 yılında tamamlanması beklenen huzurevi inşaatının Boyabatlı vatandaşların desteği ile daha kısa süre içeriisnde tamamlanarak hizmete sunulacağına inandığını söyledi. Karadeniz; “Öncelikle böylesi anlamlı bir organizasyonda sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyduğumu belirtmek istiyorum. Boyabat’ımızda inşallah kısa sürede bitecek olan bir huzurevi inşaatımız var. Zannediyorum bitiş tarihi 2019 yılı. Ancak Boyabatlı hemşehrilerimizin vatan sevgisi, millet sevgisi ve yardımseverliği sayesinde çok daha kısa sürede biteceğine inanıyorum. Bu değerli hizmete katkısı olan herkese teşekkür etmek istiyorum. Tesisimiz şimdiden hayırlı olsun” diye konuştu. 

Törende daha sonra kurban kesimi ve Boyabat Müftüsü İsa Sağlam’ın yaptığı duanın ardından protokol üyeleri hep birlikte temel atma butonuna basarak Huzurevi inşaatının ilk harcını döktü. 
Temel atma töreni yapılan ikramlarla sona erdi.
 
Editör: Vitrin Haber