Ayancık Belediyesi cadde düzenlemelerine tam gaz devam ediyor.

Belediye son olarak Kantarcıoğlu sapağının başından Köprübaşı kavşağına kadar olan kısım Tümerkan Caddesi'ni de kapsayacak şekilde 300 bin TL'lik bir yatırımla yeni baştan dizayn ediliyor. 

Konuyla ilgili bilgi veren Ayancık Belediye Başkanı Ayhan Ergün, çalışmaların kısa süre içerisinde tamamlanacağını söyledi. Ergün; "Ayancık Belediyesi olarak daha önceki dönemlerde bir çok caddemizde düzenleme yapmıştık. En son geçtiğimiz yıl belediye caddesinde yapmış olduğumuz alışveriş caddesi düzenlemesi, halkımızın büyük beğenisini kazanmıştı. Biz bu kapsamda bu yıl içerisinde Kantarcıoğlu sapağının başından Köprübaşı kavşağına kadar olan kısmı, hatta Tümerkan Caddesi'ni de kapsayacak şekilde yayalarımızın daha rahat yürümesi için çift taraflı kaldırımların genişletilmesi yapılırken,  orta yolunda zemin yenilemesi gerçekleştiriliyor.

Yaklaşık 300 bin TL bütçe ile bu çalışmamızı yürütüyoruz. Şu anda çalışmalarımız devam ediyor. Yayaların daha rahat edebildiği, bir sıra araç parkının ve ancak bir aracın seyir edebildiği bir genişletme yapıyoruz. Elektrik aydınlatmaları, alt yapıda değişmesi gereken yağmur su hatları ve bazı kısımlarda hiç olmayan yağmur suyu kanallarını da döşeyerek esnafımızın yoğun olduğu bu caddemizin alışveriş caddesi hüviyetine kavuşması için hiç bir fedakarlıktan kaçınmıyoruz. Bu caddenin bitiminde, saksılarla ağaçlandırmayı da kapsama alıyoruz. Ümit ediyorum ki çalışmalarımız bir kaç hafta içerisinde tamamlanmış olur" dedi.
Editör: Vitrin Haber