TÜRDER binası önünde gerçekleşen programa Türkeli Kaymakamı Semih Altaş, Türkeli Belediye Başkanı Halil Dilek Özcan, İl Genel Meclis üyeleri, sivil toplum örgütleri, gurbetçiler ve ilçe halkından vatandaşlar katıldı.

Almanya Türkelililer Derneği Başkanı Niyazi Bozkurt, ilçede vatandaşların ve gurbetçilerin yaşadığı ortak sorunları anlattı. Bozkurt, ilçenin alt yapı çalışmalarından, yol, su, çöp sorunları ve esnafların her sene yaptığı fiyat artışlarından dolayı yaşanan sorunlardan bahsetti.

İstanbul Türkelililer Derneği Başkanı Esat Yıldırım ise, ilçeye aktarılan ödeneğin, ilçe ve köy nüfusuyla orantılı olduğunu, gurbetçilerin ikametgahlarını Türkeli'ye aldırmaları için kampanya başlatacaklarını belirtti. Yıldırım ayrıca, İstanbul Türkelililer Derneği olarak üzerlerine düşen her görevi yapmak istediklerini söyledi.
Toplantıya katılan bayanların da ortak bir şekilde dile getirdikleri sorunlardan biri de, ilçedeki kaldırımların dar ve kahvehanelerden geçilmiyor olmasıydı. Kahvehane önlerinin sigara çöplüğüne döndüğünü belirten bayanlar, yaya yollarının işgal edilmesinden ve bu sorunun çözülmesi gerektiğinden bahsetti.

İlçe Kaymakamı Semih Altaş, ilçenin alt yapı çalışmalarının tamamlanması için zaman gerektiğini, ayrıca Sinop'tan Çatalzeytin'e kadar devam eden yol çalışmalarının da bundan sonra aksamadan süreceğini belirtti.

Belediye Başkanı Halil Dilek Özcan ise, yaptığı konuşmada, katılımcıların sorularını yanıtladı. Özcan, parke çalışmalarının tamamlanmasıyla, kaldırımların yayaların daha rahat bir şekilde yürümeleri için genişletileceğini, her esnafa 60 santimetre kuralının getirileceğini kaydetti. Başkan Özcan, su sorununun da alt yapı çalışmalarından kaynaklandığını sözlerine ekledi. Vatandaşların sabırlı olmalarını dileyen Başkan Özcan, bahçe sulama kontrollerinin daha sık yapılacağını belirtti. Merkez Cami ve çevresindeki trafik sorunun da ortadan kaldırılacağını ifade eden Başkan Özcan, cami ve çevresindeki gidiş-geliş trafik durumunun değişeceğini, alt yapı çalışmalarından doğan bazı sorunların da 2017 yılı içinde tam olarak çözüme kavuşacağını ifade etti.

AK Parti Türkeli İl Genel Meclis Üyesi Şükrü Işık ise, katılımcıların sorusu üzerine Yılanlık grup köprüsünün yapımı için ödenek gerektiğini, ilçeye aktarılan paranın köy nüfusu ve sayısına göre aktarılmasından dolayı ilçe köyleri için yeterli olmadığını belirtti.

AK Parti Türkeli İl Genel Meclis Üyesi Veysel Şahin ise, köylerde şuanda yol yapım ve onarım çalışmalarının sürdürüldüğünü söyledi. Şahin, katılımcıların sorusu üzerine her köyün kendine ait köy mezarlığının bulunması gerektiğini ve bununla ilgili köy muhtarlıklarının çalışma yapması gerektiğini söyledi.

Konuşmaların ardından toplantı sona erdi.
türkelininsesi.com
Editör: Vitrin Haber