Boyabat’ta, İlçe Gençlik Merkezi ile Kızılay Kan Alma Birimi işbirliğinde Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı anısına ‘Kan Bağışı Kampanyası’ düzenlendi. 

Boyabat Büyük Camisi yanında düzenlenen etkinliğe vatandaşların ilgisi yoğun oldu. Uygulamada çeşitli sebeplerden ötürü kan veremeyen vatandaşları Kızılay yetkilileri bilgilendirdi. 

Kanın yapay olarak üretilmediğini, tek kaynağının insan olduğunu vurgulayan Kızılay yetkilileri, "Kanamalı bir hastada ya da büyük bir ameliyatta 6-8 ünite kana ve 4-5 ünite taze donmuş plazmaya ihtiyaç vardır. Problemli gebelik dönemi geçiren ya da kanamalı hamile bir kadın yaşamını sürdürebilmesi için kan ve kan ürünlerine gereksinim duyar. Hayatları boyunca kan ve kan ürünlerini almak zorunda olan hemofili ve talasemi hastaları kan bağışlarını bekliyor" diye konuştu.

Bir gün herkesin kana ihtiyaç duyabileceğini kaydeden yetkililer, şunları söyledi: "Kan yapılamayan tek ilaçtır. Bağışladığınız her kanla ücretsiz olarak kan grubu tespit edilerek Hepatit B, Hepatit C, frengi ve AIDS testleri de yapılmaktadır. Belirli şartları taşıyan tüm vatandaşları kan vermeye davet ediyoruz. Kan bağışı etkinliğimize katılan vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz.”

Öte yandan kan veren vatandaşlara Kızılay tarafından bilgilendirme amaçlı “Bağışladığınız kan ihtiyaç sahibine ulaşmıştır. 3 kişiye hayat ve doğaya ise 1 fidan armağan ettiniz, teşekkür ederiz” mesajları geliyor.
Editör: Vitrin Haber