Ayancık Gençlik Merkezi Gençlik ve Spor Bakanlığının 81 ilde uyguladığı “Genç Dönüşüm Projesi' kapsamında” Sinop İHH İnsani Yardım Derneği ile birlikte ilçede öğrenim gören öğrencilere kırtasiye malzemesi dağıttı.

Gençlik ve Spor Bakanlığının 81 ilde uyguladığı 'Genç Dönüşüm Projesi' kapsamında 'Tek Kullanımlık Sanma, Çöpe Atmaya Kalkma' sloganıyla başlattığı projeye Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü Ayancık Gençlik Merkezi, Sinop İHH İnsani Yardım Derneği ile ortaklaşa yürüttüğü projeyle topladığı kırtasiye malzemelerini dezavantajlı öğrencilere dağıtarak destek oldu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğüne bağlı Ayancık Gençlik Merkezi ile Sinop İHH İnsani Yardım Derneği işbirliğiyle Yeni konak Yatılı İlköğretim Bölge Okulunda (YİBO) öğrenim gören ekonomik durumu iyi olamayan 104 öğrenciye kırtasiye yardımı yapıldı. 

Konu ile bir açıklama yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Cengiz Keskin,  Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS)  sonrasında liderlerimiz aracılığıyla topladığımız kalem açacak, silgi vs. kırtasiye malzemelerini yeniden öğrencilerimize kazandırmak maksadıyla böyle bir adım attık. Amacımız hem israfı önlemek, hem de geri dönüşüme katkı sağlamak.” dedi. Keskin, projeye çeşitli kırtasiye malzemeleri ile destek olan Sinop İHH İnsani Yardım Derneğine yapmış olduğu yardımlardan dolayı teşekkürlerini iletti.
Editör: Vitrin Haber