Türkeli Ayaz köyünde yaşayan Muhammet Yalçınkaya 10 ay önce beslemek için 2 çift tavşan aldı. Tavşanlarına gözü gibi bakan Yalçınkaya sayıları 60’a çıkan tavşanlarının daha da artmasını istediğini söyledi. 

Yalçınkaya; “Hayvanları çok seviyorum, yaklaşık  on ay önce iki çift tavşan alıp beslemeye başladım. Onlarla ilgilenmek vakit geçirmek çok keyifli insana terapi gibi geliyor. Gün geçtikçe üremeye başladılar yaklaşık on ay geçti ve şuan sayıları 60'a ulaştı. Halen üremeye devam ediyor, Allah kısmet ederse bu sevgimle sayılarının daha da yükselmeye kararlıyım” dedi.

TİCARİ BİR AMACIM YOK
Hayvanları her hangi bir ticari amaçla beslemediğini altını çizen Muhammet Yalçınkaya, içinde hayvan sevgisi olan ve tavşan yetiştirmek isteyenlere yiyecek karşılığında elinde bulunan tavşanlardan verebileceğini ifade etti. Yalçınkaya; “Bu işi severek yapıyorum, ticari bir amacım yok, fakat sayıları çoğaldıkça bakımı ve ihtiyaçları da çoğaldığından, yiyecek karşılığında isteyen kişilere vermeyi düşünebilirim. Besleme konusunda özellikle kışın, masrafları çoğalıyor hayvan sever kişilerin yiyecek taleplerine ve sahiplenmelerine olumlu yanıt vereceğim.

Yiyecek olarak kuru ot, ekmek, marul, lahana, havuç, mısır ve birçok sebze meyve yiyorlar. Bu nedenle de üremeleri çok daha hızlı ilerliyor. Sağlık açısından veteriner hekiminden aldığım ilaçlarla bizzat ben uyguluyorum, gayet sağlıklılar. Bende onlarla ilgi alakadar olmaktan çok memnunum" diye konuştu"
Editör: Vitrin Haber