Başkan Bozbey, AK Partili Belediye başkanlarını ağırladı Başkan Bozbey, AK Partili Belediye başkanlarını ağırladı

CHP Sinop İl Başkanı Av. Aykut Cem Yalçınkaya, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin Sinop ziyaretinde yaptığı konuşmasında şehrin mevcut altyapı sorunlarının maliyetinin 130 milyon dolar civarında olduğu yönündeki sözlerine tepki gösterdi. Bahsedilen projenin Bakan Özahseki’nin belirttiği gibi 130 milyon dolar değil, 50 milyon Euro olduğunu belirten CHP Sinop İl Başkanı Av. Aykut Cem Yalçınkaya, bakanın konuşmasında bu projeyi belediye imkanları ile yapmanın mümkün olmadığını belirterek Sinoplulara aba altından sopa gösterdiğini söyledi.

Yalçınkaya; “Bakan Özhaseki bey Sinop'un altyapısının 130 milyon dolara yapılabileceğini bunu Belediyenin yapamayacağını söyleyerek aba altından sopa göstermeye kalkmış. Bakan bey bahsettiğiniz projenin maliyeti 50 milyon Euro. Siz her zaman yaptığınız gibi kamuyu zarara uğratarak maliyetinin birkaç katına bu işi yapmak istiyor gibisiniz. Mevcut haliyle yeniden yapılması gereken kanalizasyon hattının Dünya Bankası hibesi, kredi finansmanı zaten bu dönemde hazır hale geldi ve İhale aşamasında hem de maliyet bahsettiğiniz meblağın dörtte biri seviyesine inecek halde. Belli ki arkadaşlarınız size doğru bilgi vermemişler.

Geçen hafta Nükleer Santral için seçim gündeminde arada kaynayacağını düşündüğünüz İmar Planında olası Santral Kurulumu halinde şehre gelecek 100 bin ekstra nüfusu ne yapacaksınız? Yoksa Sinoplu’ya git mi diyeceksiniz? Sinoplu tehdit edilmeyi sevmez, 80 sene evvel Demokrat Partinin en güçlü olduğu dönemde iktidar baskısına boyun eğmemiş bu kentin insanları sizin aba altından gösterdiğiniz sopaya kanmaz. Devlet imkanlarını ayrım yapmaksızın her şehre, her bir vatandaşa eşit kullanmakla yükümlü olan bir makamda oturduğunuzu size hatırlatmak isterim. Sinop bir Cumhuriyet kentidir, ilelebet de öyle kalacak” dedi.

Editör: Vitrin Haber