Kütahya’nın Hisarcık ilçesi Şehitler Mahallesinde, hayırseverlerin katkılarıyla Seydi Resul Tekkesi için kurbanlar kesilerek halka yemek dağıtıldı.

Karabük Teknokent’ten, Kütahya Tasarım Teknokent’e işbirliği ziyareti Karabük Teknokent’ten, Kütahya Tasarım Teknokent’e işbirliği ziyareti

Seydi Resul Tekkesinin ilçenin sosyal, dini ve iktisadi hayatını belirleyici yerlerinden olduğunu söyleyen Şehitler Mahallesi Muhtarı Mehmet Özkan , “ Mahallemizde çok eski dönemlerde kurulan Seydi Resul Tekkesi o zamanlar ihtiyaç sahibi yerlilere ve yolculara hizmet sağlayıp, ayrıca bölgede yaşayan muhtaç insanlarla, bir şekilde bölgeye yolu düşenlerin yiyecek ve barınma gibi temel ihtiyaçlarını karşılıyorlarmış. O günlerden bu yana Seydi Resul Tekkesi için hayır geleneği halkımızın destekleriyle her yıl devam ettirmekteyiz. Geçen hafta düzenlediğimiz gözleme hayrının ardından bu hafta da hayırseverlerin katkılarıyla aldığımız 6 küçükbaş hayvanı kurban ettik. Pişirdiğimiz tas kebap ve pilavı ayran ile birlikte Cuma namazı çıkışı cami cemaatine ve halkımıza ikram ettik. Hayırsever halkımızdan Allah razı olsun. Hayırlarımız kabul olsun inşallah” dedi.

Kaynak: iha