Sinop ilimiz de Mersin vilayetimiz gibi ilk defa İstanbul Feshane’de tanıtım günleri düzenliyor.

Sinop, İstanbul Feshane’de tanıtılacak. Tüm hazırlıklar tamamlanmak üzere. 

Sinop Tanıtım Platformu, organizasyonun başarılı geçmesi için gündüz çalışmalarına geceleri ilave ederek tam gaz gidiyor. Mega şehirde konu Sinop olunca insanın yoruldum diyesi gelmiyor.

Sinop Valimiz Sayın Yavuz Selim Köşger Beyefendi, İstanbul’da 11-14 Aralık'ta yapılacak “Sinop Tanıtım Günleri”ne hazır olduklarını söyledi.

Sinop Tanıtım Günleri kapsamında yapılacak ilk etkinlik 10 Aralık’ta Beşiktaş Meydanı’nda.

Sinop Ticaret ve Sanayi Odası Beşiktaş Belediyesi’nin desteğiyle “Hamsi Festivali”ni gerçekleştirecek.

Festivalde İstanbulluların ilgisini çekecek ve beğenisini alacak her birisi birbirinden güzel yarışmalar tertip edilecek.

Arkasından o günün akşamında İstiklal Caddesi’nde Sinop’ta her Ramazan büyük bir sevinçle icra edilen “Helesa Şöleni” olacak.

Sinoplular hep birlikte Tünel Meydanı’ndan Galatasaray Lisesi’nin bulunduğu yere varıncaya kadar İstiklal Caddesi’nde yürüyecek, İstanbul’da Helesa’yı yaşatacak.

Tüm İstanbul halkı Hamsi Festivali’ne ve “Helesa Şöleni’ne” davetli…

Feshane’de kurulan platformda ise onlarca Sinoplu sanatçı sahne alacak.

Bunların arasında Türk Sanat Müziği okuyan tanınmış sanatçılarımızdan Osman Erdoğan’da bulunuyor.

İstanbul’da “Sanat Geceleri” düzenleyen Erdoğan, şu sıralar çok yoğun. 6 Aralık’ta Boyabat ilçemizin Kalebağı Sosyal Tesisleri’nde sevenleriyle buluşacak.

Kendisi için tertip edilen sanat gecesine iştirak etmek için Boyabat ve çevre ilçeleri halkından yoğun talep geldiği ifade ediliyor.

Gecede Türk Sanat Müziğinin birbirinden eşsiz parçalarını seslendirecek olan ünlü ve halkımız tarafından çok sevilen Osman Erdoğan, davetlilerden gelen isteklere de yer vererek hayranlarına müzik ziyafeti sunacak.

Sanatçılarımızın çoğu güz gülleri gibi… Ekonomik sıkıntıları sebebiyle hiç bahar yaşayamıyorlar. Maddi olanaksızlıktan dolayı çoğu kaset çıkaramıyor, eserlerine klip çekemiyor…

Büyükşehirlerde olduğu gibi il ve ilçe belediyelerinde kültür müdürlükleri veya birimleri kurulsa, ya da gerek belediye meclisi, gerekse kent konseyi üyelerinden oluşan bir kültür ve sanat komisyonu kurulsa ne kadar güzel olur değil mi?

Mahalli sanatçılarımızın sorunlarına buralarda da çözüm aransa, beklentileri yine bu komisyonların kendilerine sağlayacağı desteklerle karşılansa…

Oluşturulacak bu birimler aracılığıyla yerel sanatçılarımızın acıları biraz olsun dindirebilir; sıkıntıları bir nebze olsun giderilebilir düşüncesindeyiz.

Toplantılarda gündeme getirdikleri konuları dinlediğimizde destek beklentilerinin çok yükseklerde seyrettiğini görüyoruz.

Son günlerde Feshane etkinliğine kendilerini tamamen fokuslamışlar. Bazı sanatçılarımızın bütçe olmadan sahne almayacaklarını ifade ettiklerine şahit oluyoruz.

Feshane yapılacak Sinop Tanıtım Günleri aslında kendileri için bir fırsat. İyi değerlendirmelerinin gerekliliğine inanıyoruz.

İstanbul Feshane’de önümüzdeki hafta 5 gün süreyle kesintisiz güçlü Sinop rüzgarı esecek.

Sanatçılarımızın esen bu rüzgarı arkalarına alacaklarını umuyoruz.