Sinop’un yaklaşık 23 bin kişilik nüfusuyla en büyük mahallesi olan 'Ada Mahallesinin, yaklaşık 1 yıl önce belediye meclisinin aldığı kararla ikiye bölünmesi ve Zeytinlik Mahallesi adıyla yeni bir mahalle oluşması ardından muhtarlık seçimleri yapıldı.

Bir kaç ay öncesinde adaylar çalışmalarına başlarken, adaylar güzel ve centilmence bir seçim kampanyası gerçekleştirdi. 

2 BİN 519 SEÇMEN SANDIĞA GİTTİ
Zeytinlik Mahallesinin seçmeni Atatürk İlk Okulunda sandık başına gitti. Toplam seçmen sayısı 4 bin 358 olan Zeytinlik Mahallesinde; 2 bin 519 seçmen oy kullandı. 2 bin 483 geçerli oyun olduğu seçimlerde 36 oy geçersiz sayıldı. Seçimlerde bin 839 kişinin sandığa gitmediği görüldü. 

6 ADAY YARIŞTI
Adem Şahin, Buğra Atakan, Şenol Keskin, Hüseyin Gökyıldırım, Ramazan Şahin ve Ferdi Günaydın olmak üzere 6 adayın yarıştığı seçimlerde toplam 11 sandıkta oyların 524'ünü alan Sinop esnaflarından Adem Şahin Zeytinlik Mahallesi muhtarlığına seçildi. Adem Şahin'i ilk tebrik eden eşi Şaduman Şahin oldu. 

Kendisine oy veren-vermeyen herkese ve tüm destekçilerine teşekkür eden Zeytinlik Mahallesi Muhtarı Adem Şahin, Zeytinlik Mahallesi için var güçleri ile çalışacaklarını söyledi. 

Zeytinlik Mahallesi Muhtarı Adem Şahin ile birlikte azalar ise şu şekilde oluştu; Cevdet Şeker (esnaf), Rıfat Alabaş (emekli), Çetin Turan (esnaf), Hamit Malkoç (emekli astsubay), Emine Arslanoğlu (ev hanımı), Ramazan Açıkgöz (işçi), Kenan Halit Kurt (işçi) ve Necip Tekin (esnaf)

Diğer adayların ise aldıkları oylar şöyle; Buğra Atakan: 489, Ferdi Gökaydın: 449, Hüseyin Gökyıldırım: 423, Ramazan Şahin: 348, Şenol Keskin: 250.


Editör: Vitrin Haber