Yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Sinop Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Yüksel, sürücülere önemli tavsiyelerde bulundu.  

Araç kullanan herkesin trafikte birbirine saygılı olması gerektiğini belirten Başkan Mehmet Yüksel, trafikte kural ve saygıya büyük önem verilmesi gerektiğini ifade etti. Yüksel; “Trafikte araç kullanan sürücülerimiz değil, hayatımızın her alanında birbirimize karşı sevgi, saygı ve hoşgörü ile yaklaşmalıyız. Aksi halde istenmeyen olaylarla her zaman karşı karşıya kalırız. Özellikle sıcak havaların ve trafiğin bayram tatili nedeniyle arttığı bu günlerde birbirimize karşı tahammül edemiyoruz. Her meslekte olduğu gibi sürücülerin de trafiğe çıkmadan önce kişisel öfke kontrolünün nasıl yapılacağını öğrenmeli ve eğitimini almalı. Son dönemde trafikte, hastanelerde ve birçok yerde yaşanan olayların en büyük sebebi öfke kontrolü yapmayışımızdır” dedi.  

SEVİNÇLERİMİZ YARIM KALMASIN
Özellikle bayram dönemlerinde trafikte büyük bir yoğunlaşmanın olduğunun altını çizen Sinop Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Yüksel, sürücülere trafik kurallarına uymaları noktasında uyarıda bulundu. Yüksel; “Her bayramda sevincimiz yarım kalıyor. Çünkü bayramlarda trafikteki araç sayısı normal zamana göre 10 kat artıyor. Bu artışa paralel kazalarda yüzde 50 oranında artış gösteriyor. Yani normal zamanda ortalama günde 12-14 kişi hayatını kaybederken bu sayı bayram tatillerinde 24- ile 30 arasında değişmektedir. Bu bayramda canımızın yanmaması ve sevincimizin yarım kalmaması için trafikte araç kullanan herkesin en kötü şoförler olduğunu düşünerek trafiğe çıkılmalıdır. Trafik kurallarına çok dikkat etmekle birlikte trafikte yol isteyen herkese yol verilmeli. Bu duygularla, mübarek Kurban Bayramınızı en kalbi duygularımla kutluyor, bu güzel günlerin coşkusunu ailenizle, sevdiklerinizle birlikte doyasıya yaşamanız temennisiyle; bayramın İslam alemiyle birlikte tüm insanlığa hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu. 
Editör: Vitrin Haber