Yaşanan sel felaketi ardından yapılan çalışmalar ve gelen ödenekler hakkında bilgi veren Vali Dr. Ahmet Cengiz, tek mutluluklarının can kaybı olmaması olduğunu söyledi. Vali Dr. Ahmet Cengiz, "Selden doğan yaraların kısa sürede kapatılması konusunda arkadaşlarımızın çalışmaları devam ediyor. Bu kadar büyük bir hazarın can kaybı olmadan atlatılması sevindirici" dedi.

Farklı kurumlara ait yapılmış zarar tespitinin 242 milyon TL olduğunu dile getiren Vali Dr. Ahmet Cengiz; "İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüzün tespitleri bunun içinde yok. En son ve en güncel rakam bu. Yardımlar gelmeye devam ediyor. Başbakanlık AFAD'dan 300 bin TL çıktı bu bugün yarın gelebilir. Belediyelerimize gelmiş rakamlar var. Dikmen'e 100 bin TL, Durağan'a 100 bin TL, Türkeli'ne 100 bin TL, Ayancık'a 100 bin TL, Gerze'ye 50 bin TL olmak üzere toplam 450 bin TL gelmiş durumda. Kaymakamlıklara gelenler ise; Dikmen'e 167 bin 500 TL, Durağan'a 223 bin 500 TL, Türkeli'ne 209 bin TL, Ayancık'a 100 bin TL olmak üzere toplamda 700 bin TL. 

300 bin TL hariç şu ana kadar gelen 1 milyon 140 bin TL geldi. 300 bini de ilave edersek 1 milyon 450 bin TL ilimize acil çalışmalar için gönderildi. Yine özellikle karayolları, DSİ bölge müdürlüklerimizin iş makineleri sel bölgesinde çalışmalara devam ediyor. Özel İdare sorumluluk alanındaki yollar için Karayolları Bölge Müdürlüğümüzün malzeme sözü vardı. Onları da en kısa zamanda yerlerine ulaştıracağız. 

Türkeli ilçe merkezimiz çok zarar gördü. Su tesisatı hasar görmüştü. Suyun bir an önce verilmesi aciliyet arz ediyordu. DSİ Bölge Müdürlüğümüz sondaj makinesini intikal ettirdi. Şu anda kuyularımızdan su veriyor ama, sondajla bu sorunu kesin olarak çözmüş olacağız. 

Yine bu süreçte Ayancık Belediye Başkanımız Türkeli'ne yardımcı oldu. Gerze Belediyesi yine Dikmen konusunda destek oldu.  Sinop Belediyesi elemanlarını gönderdi. Kısacası herkes bu konuda seferber oldu. Dayanışma, birlik ve beraberlik içerisinde bu seli atlattık. Tabi ki tamamen atlatamadık. 18 civarında köprümüz hasar gördü. Bunlardan 8'i çok ivedilikle yapılıp kışa kadar yetiştirmemiz lazım. Yani yatıyoruz, kalkıyoruz hala sel ile ilgili problemleri çözmeye çalışıyoruz" diye konuştu. 



Editör: Vitrin Haber