Gerze ilçesinde gerçekleştirilen 63. Yerel Basın Semineri düzenlenen sertifika töreni ile sona erdi.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin (TGC) düzenlediği 2 günlük seminere Sinop, Amasya, Çorum, Ordu, Samsun, Tokat ve ilçelerinden çok sayıda gazeteci katıldı. 
Konrad Adenauer Stiftung ile ortaklaşa düzenlenen seminerin oldukça verimli geçtiğini belirten Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç, "Sinop'ta ikinci kez meslek içi eğitim toplantısı düzenledik. Sinop hem doğal güzellikleri, hem tarihi yerleriyle Türkiye'nin önde gelen illerinden biri. Buradaki meslektaşlarımızla bir araya gelip, basının ortak sorunlarını tartıştık. Meslektaşlarımızın çoğunu imzalarından tanıyoruz ama şahsen tanıma olanağımız yok. Bu tür toplantılar birbirimizi yakından tanımamızı da sağlıyor. Bu da giderek azalan mesleki dayanışmayı da geliştiriyor. Seminerde basın camiasını ilgilendiren meseleleri masaya yatırma imkanı bulduk. Sorunlar tartışıldı, çözüm önerileri konuşuldu. Yerel basının karşılaştığı sorun ve problemler dile getirildi" dedi. 

Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cengiz Demirel ise, organizasyon ile bölge illerinden çok sayıda gazetecinin programa katıldığını belirterek, etkinliğin önemine vurgu yaptı. Demirel, seminere katılan tüm gazetecilere teşekkür etti. 

"Vitrinhaber Tam Kadro Katıldı"
Gerze North Star Hotel'de iki gün süren 63. Yerel Basın Semineri seminere Vitrinhaber Gazetesi'de tam kadro katıldı. İmtiyaz Sahibi Fatima Özşahin, Yazı İşleri Müdürümüz Serhat Özşahin, muhabirler Ali Fuat Özşahin, Hacer Üçüncüoğlu, Fahrettin Aydın, Ümmü Gülsüm Aydınlı, Hasan Al, Hasan Üçüncüoğlu, Selma Üçüncüoğlu, Yaşar Ege, Fatmanur Tiryaki, Nurdan Yaman, Kemalettin Özkan ve Tuğçe Erol eğitim seminerini başarıyla tamamlayarak sertifika almaya hak kazandı. Ekibimiz sertifikalarını düzenlenen törenle aldı. 

Bu arada Sinop'a gelen yüzün üzerinde gazeteci ilin tarihi ve turistik mekanlarını da gezme imkanı buldu. Tatlıca Takım şelalelerini gezen basın mensupları burada kendilerine ikram edilen yöresel yiyeceklerden ve Erfelek yöresine has kestane çikolatasının tadına bakma imkanı buldu. Daha sonra Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz tarafından seminere katılan gazetecilere kent merkezinde Sinop mantısı ikram etti. 

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin (TGC) Başkanı Orhan Erinç ve beraberindekiler dün öğleden sonra Türk Hava Yolları'nın (THY) uçağıyla İstanbul'a döndü.
Editör: Vitrin Haber