Sinop Havalimanına yapılan ve toplam 60 Milyon TL’ye mal olan yeni terminal binası gün sayıyor. 2,5 Milyon kişiye hizmet verebilecek kapasitede inşa edilen Yeni terminal binası, 18 Eylül 2017 tarihinden itibaren yolcu giriş ve çıkışları için kullanılmaya başlandı.

Sinop Havalimanı Yeni Terminal Binasının kısa bir süre içinde tamamlanacağını belirten Ak Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, “Turizm alanında marka olan kentimize yakışır bir terminal binası hayata geçiyor. Sinop’umuz için hayırlı olsun” dedi.

2,5 MİLYON YOLCUYA HİZMET VEREBİLECEK 
Maviş açıklamasında, yeni terminal binasının 2,5 Milyon kişiye hizmet verebilecek kapasitede olduğunu belirterek, “Sinop’umuz gelişen ve büyüyen bir şehir. Bu anlamda Sinop’umuza hem kara hem de hava ulaşımı anlamında yatırımlar devam ediyor. Bu bağlamda geçtiğimiz yıllarda çalışmalarına başlanan yeni terminal binamızda artık sona gelindi. Yeni terminal binamız, ferahlığı ile modernliği ile ve güzelliği ile Sinop’umuza yakışır bir şekilde inşa edildi. Bir önceki havalimanı terminali 650 metre kare iken, bugün 12 bin 500 metrekare kapalı olan bir havalimanı terminalini Sinop’umuz ile buluşturuyoruz. Sinop’umuz için hayırlı olsun” dedi.

18 EYLÜL’DE HİZMET VERMEYE BAŞLADI
Açıklamasında ayrıca, yeni terminal binasının yolcu hizmetleriyle ilgili alanlarının uçuş operasyona hazır olduğunu belirten Maviş, Yeni Terminal binasının 18 Eylül 2017 tarihinden itibaren yolcu giriş ve çıkışları için hizmete verildiğini söyledi.