AK Parti Sinop Milletvekili Cengiz Tokmak, Erfelek ve merkez ilçede bulunan yaklaşık 38 köyün su probleminin çözümü için gerekli olan 5.5 milyon TL'lik kaynağın çıkartıldığını söyledi. 

Cengiz Tokak konuyla ilgili yaptığı açıklamada, kısa süre içerisinde ihalenin yapılarak, yaşanan su sorununun çözüleceğini kaydetti. Cengiz Tokmak açıklamasında şu ifadelere yer verdi; "Erfelek İlçesi Gurup İçme Suları Birliğine bağlı Erfelek ve Merkez İlçemizde yaklaşık 38 köyümüzü ilgilendiren ana isale su hattının yenilenmesi ile ilgili talebimizi İller Bankası Genel Müdürümüzü makamında ziyaret ederek ilettik. Talebimiz olumlu karşılandı. Bu konu ile ilgili kaynak çıkartılmasını sağladık.

İlimiz Erfelek ve Merkez İlçemize bağlı 38 köyümüz ve yüzlerce vatandaşımızın sorunu olan ana isale hattındaki sıkıntılar İller Bankası ve Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü kaynakları ile Merkez-Erfelek İlçe Köyleri İçme suyu Grubu 1.Kısım (Çelen-Osmaniye arası) ve 2.Kısım (Hamidiye-Abalı arası) 3. Kısım (Tekke-Başaran Hattı) ve 4. Kısım (Yeniçam – İncirpınarı) isale hattı onarım parası için gerekli olan yaklaşık 5.5 milyon TL lik bütçe oluru alındı ve ihaleleri kısa zamanda yapılacak. Memleketimize ve köylerimize hayırlı olsun. Milletten aldığımız gücü milletimizin yolunda harcamaya devam edeceğiz" 

ANA İSALE HATTI YENİLENECEK KÖYLER 
Ana isale hattı onarım yapılacak köyler ise şu şekilde; Abalı, Akçaçam, Aloğlu,Balıfakı, Başaran, Bektaşağa, Bostancılı, Çiftlik, Çobanlar, Değirmencili, Demirci, Dibekli, Dizdaroğlu, Fidanlık, Gümüşsuyu, Hacıoğlu, Hamidiye, Hasandere, İncirpınarı,  İnesökü, Kabalı, Karacaköy, Kılıçlı, Kızılcaot, Korucuk, Kurcalı, Lala, Melikşah, Mertoğlu, Ordu, Osmaniye, Selbeyi, Şamlıoğlu, Taşmanlı, Tekke, Uzungürgen, Veysel, Yalı ve Yeniçam.  
 

Editör: Vitrin Haber